Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werk aan Mgr. Bekkerslaan en Schaapweg in Rijswijk

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk

Werk aan Mgr. Bekkerslaan en Schaapweg

Het Hoogheemraadschap van Delfland start in de week van 12 februari 2001 met de aanleg van aan- en afvoerleidingen voor afvalwater onder de Monseigneur Bekkerslaan en Schaapweg. De leidingen maken deel uit van een groot ondergronds transportnetwerk dat momenteel in de regio wordt aangelegd. Via dat netwerk zal het afvalwater -onder meer dat van Rijswijk- over enige jaren naar de nog te bouwen waterzuiveringsinstallatie in de Harnaschpolder (gemeente Schipluiden) worden getransporteerd. Na reiniging wordt het water vervolgens naar de Noordzee gepompt, om daar op grote afstand van de kust geloosd te worden.

Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd:

* De eerste fase betreft de aanleg van de rioleringsbuizen onder de rijbaan van de Mgr Bekkerslaan aan de `Strijpzijde' (rijrichting Eikelenburg/Hoekpolder) tussen Pater Doumenstraat en Sir Winston Churchilllaan. Dit gedeelte van de Mgr. Bekkerslaan wordt dan afgesloten. Dat zal na start van de werkzaamheden ongeveer zeven weken gaan duren.

* De tweede fase omvat de aanleg van de rioleringsbuizen onder de rijbaan van de Schaapweg, eveneens aan de `Strijpzijde' (rijrichting Eikelenburg/Hoekpolder) tussen Sir Winston Churchilllaan en Prinses Marijkesingel. Dit gedeelte van de Schaapweg wordt vervolgens afgesloten. Dat zal ongeveer twaalf weken in beslag nemen.

In zijn totaliteit duurt het werk dus circa negentien weken. Door de gekozen volgorde kan het auto- en fietsverkeer op de Mgr. Bekkerslaan en Schaapweg in de richting van Den Haag gewoon doorgang vinden. Het verkeer op de Sir Winston Churchilllaan wordt met tijdelijke verkeerslichten geregeld.

Verkeersmaatregelen
Hieronder treft u het overzicht van verkeersmaatregelen tijdens de werkzaamheden. Al deze maatregelen worden ook ter plaatse tijdig en duidelijk herkenbaar, middels gele informatieborden, aangekondigd.


* Autoverkeer
In de eerste fase van aanleg wordt de Mgr. Bekkerslaan tussen de Sir Winston Churchilllaan en de Pater Doumenstraat in de richting van Eikelenburg/Hoekpolder (`Strijpzijde') afgesloten voor alle verkeer.

De volgende maatregelen zijn dan van kracht:

* het autoverkeer komende vanuit Rijswijk en Wateringen, rijrichting Eikelenburg/Hoekpolder wordt omgeleid via de Prinses Marijkesingel, Prinses Margrietsingel en Dr. H.J. van Mooklaan;
* het autoverkeer vanuit Den Haag, rijdend op de Schaapweg richting Eikelenburg/Hoekpolder, wordt omgeleid via de Prinses Marijkesingel, Prinses Margrietsingel en Dr. H.J. van Mooklaan;
* het verkeer op de Mgr. Bekkerslaan vanaf de Eikelenburg/Hoekpolder, rijdende richting Rijswijk-Centrum en Den Haag (Schaapweg) kan gewoon doorrijden.

* gedurende een periode van twee à drie weken worden op de kruising van de Sir Winston Churchilllaan met de Schaapweg en de Mgr. Bekkerslaan tijdelijke verkeerslichten geplaatst die het verkeer ter plaatse over één rijstrook per rijrichting geleiden.

In de tweede fase van het werk is de Schaapweg afgesloten tussen de rotonde ter hoogte van de Prinses Margrietsingel en Sir Winston Churchilllaan (`Strijpzijde') :

* het verkeer vanuit Rijswijk en Wateringen kan weer via de Mgr. Bekkerslaan richting Eikelenburg/Hoekpolder rijden;
* de omleiding voor het verkeer uit Den Haag via de Prinses Marijkesingel/Prinses Margrietsingel blijft van kracht;
* het verkeer op de Mgr. Bekkerslaan vanaf Eikelenburg/Hoekpolder, rijdende richting Rijswijk-Centrum en Den Haag (Schaapweg) blijft gewoon doorrijden;

* gedurende een periode van eveneens twee à drie weken worden op de kruising van de Sir Winston Churchilllaan met de Schaapweg en de Mgr. Bekkerslaan tijdelijke verkeerslichten geplaatst die het verkeer ter plaatse over één rijstrook per rijrichting geleiden.


* Fietsers en voetgangers
Voor fietsers en voetgangers geldt gedurende enkele weken een beperkte omleiding ter hoogte van de Sir Winston Churchilllaan om hun eigen veiligheid en die van medeweggebruikers te kunnen waarborgen. Deze omleiding wordt tijdig ter plaatse aangegeven.
Voor fietsers en voetgangers gelden verder geen bijzondere maatregelen.


* Openbaar vervoer
De haltes van de buslijnen 18, 50, 51, 131 en van de nieuwe buslijn 33 (lijn 33 rijdt sinds 5 februari) op de Schaapweg, richting Sir Winston Churchilllaan blijven gedurende de eerste weken van het werk gehandhaafd, maar wordt tijdens fase 1 van het werk (dus tussen Pater Doumenstraat en Sir W. Churchilllaan) verplaatst naar een andere, tijdelijke haltelocatie op de Schaapweg net voor de rotonde Prinses Marijkesingel. Dit wordt tijdig aangegeven op de normale halte. Vanaf de rotonde bij de Prinses Marijkesingel volgen de buslijnen dezelfde verkeersomleiding als het autoverkeer over de Prinses Marijkesingel en Prinses Margrietsingel. Vervolgens hervatten ze hun normale route.
Na afronding van het werk op de Schaapweg stoppen de buslijnen 18, 33, 50, 51 en 131 weer op de vertrouwde halte op de Schaapweg, richting Sir Winston Churchilllaan.
De openbaar vervoermaatschappijen zullen hun cliënten met eigen informatie op de hoogte houden.

Informatieavond
De omwonenden van dit project zijn uitgenodigd voor een informatieve bijeenkomst, waarbij vertegenwoordigers van het Hoogheemraadschap en de gemeente toelichting geven op de plannen en vragen beantwoorden. Deze bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 8 februari 2001, aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) in wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie