Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Telfort geeft VN-soldaten beltegoed voor Valentijnsdag

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Telfort persbericht

Persberichten

Visie & Missie

Kerngegevens

Network Interfaces

Telfort geeft VN-soldaten voor Valentijnsdag 25 gulden beltegoed

Telfort steekt het Nederlandse bataljon in Eritrea een hart onder de riem

Amsterdam, 12 februari 2001 - Telecomaanbieder Telfort steekt het Nederlandse bataljon van de VN-vredesmissie in Eritrea een hart onder de riem. Op Valentijnsdag schenkt Telfort de 1100 soldaten in Afrika 25 gulden beltegoed om gratis te kunnen bellen met hun (geheime) liefde, familie of vrienden.

Telfort brengt de manschappen in Eritrea op 13 februari persoonlijk per sms-bericht op de hoogte van de Valentijnsactie, waarna op 14 februari het beltegoed van iedere soldaat wordt opgewaardeerd met 25 gulden. De verwachting is dat de VN-soldaten in totaal ongeveer een halfjaar in Eritrea gelegerd zullen zijn. Tot die tijd kunnen ze gebruikmaken van de mobiele telefoons die Telfort heeft geleverd aan het ministerie van Defensie. Telfort hoopt dat de Valentijnsactie een leuke opsteker is voor de Nederlandse troepen.

Via een satellietverbinding en vier gsm-basisstations van Telfort ter plaatse kunnen de VN?ers mobiel bellen alsof ze zich in Nederland bevinden (ze hoeven geen internationale toegangsnummers te draaien en betalen hetzelfde gesprekstarief als in Nederland). De verbinding kwam reeds in december 2000 tot stand, zodat de militairen met de kerst beschikten over een voordelige en eenvoudige manier van communicatie met het thuisfront.

Het aanbod van mobiele telefoons van Telfort maakt deel uit van het Welfare-programma van het ministerie van Defensie. In het kader van dat programma realiseerde Telfort in samenwerking met Landis ICT Group en Carrier to Carrier Telecom een unieke verlenging van het Nederlandse gsm-net naar het betwiste grensgebied van Ethiopië en Eritrea.

Telfort is honderd procent eigendom van British Telecom. Het bedrijf is in Nederland aanbieder van nationale en internationale telecommunicatiediensten aan de zakelijke en consumentenmarkt. De 2000 Telfort-medewerkers stellen de klant in staat op vrijwel onbegrensde wijze en op uiteenlopende manieren spraak en data uit te wisselen. Deze uitwisseling maakt nieuwe transactievormen mogelijk en resulteert in een nieuwe 'e'-economie, waarin Telfort een prominente rol vertegenwoordigt. Onder haar klanten bevinden zich multinationals als de NS, ABN-AMRO, Unilever, Akzo Nobel, KPMG en BP. Inmiddels kozen al meer dan 900.000 particulieren voor de innovatieve producten en diensten van Telfort.

13-2-01

Terug >>>

Adresgegevens Telfort

DISCLAIMER COPYRIGHT TELFORT B.V. 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie