Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarcijfers 2000 HITT N.V.

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: HITT
Zoek soortgelijke berichten
HITT

PERSBERICHT

Apeldoorn, 13 februari 2001

Nettowinst HITT stijgt fors

De nettowinst van HITT N.V. inclusief de consolidatie van Quality Positioning Services (QPS) per 1 oktober 2000 is uitgekomen op EUR 1,7 miljoen (1999: EUR 0,3 miljoen). De winst per aandeel uit gewone bedrijfsuitoefening kwam daarmee uit op EUR 0,21. Inclusief het deelnemingsresultaat op de verkoop van AI Systems N.V. bedroeg de winst per aandeel EUR 0,36 (inclusief verwatering) vergeleken met EUR 0,06 in 1999. De omzet is met 21% toegenomen tot EUR 17,9 miljoen (1999: EUR 14,7 miljoen). Het bedrijfsresultaat over 2000 kwam uit op EUR 1,3 miljoen (1999: EUR 0,2 miljoen). Er wordt een dividend van EUR 0,11 (1999: EUR 0,08) per aandeel voorgesteld.

Toelichting op het resultaat
De verkoopopbrengst van de Belgische dochteronderneming AI Systems N.V. (AIS) van EUR 0,7 miljoen is na afronding van de verkoop in het derde kwartaal 2000 als deelnemingsresultaat geboekt. In verband met de verkoop op 17 februari 2000 met terugwerkende kracht naar 1 januari 1999, werd deze dochteronderneming al niet meer geconsolideerd in de cijfers over 1999. De autonome omzetgroei van HITT, exclusief QPS, bedroeg 14% naar EUR 16,8 miljoen. De omzet van HITT, inclusief 3 maanden QPS, steeg met 21% naar EUR 17,9 miljoen (1999: EUR 14,7 miljoen). De bedrijfslasten stegen met 14% naar EUR 16,6 miljoen (1999: EUR 14,5 miljoen). Hierdoor kwam het bedrijfsresultaat uit op EUR 1,3 miljoen (1999: EUR 0,2 miljoen). De rentebaten liepen terug tot EUR 0,1 miljoen (1999: EUR 0,2 miljoen) voornamelijk vanwege het grotere liquiditeitsbeslag door projecten. Het resultaat voor belastingen kwam uit op EUR 1,4 miljoen (1999: EUR 0,4 miljoen). Na belastingen en de verwerking van het deelnemingsresultaat van de verkoop van AIS en de 20% minderheidsparticipatie in HSP van de directie van HITT Special Products, resteerde een nettowinst van EUR 1,7 miljoen (1999: EUR 0,3 miljoen), ofwel een winst per aandeel EUR 0,36 (na verwatering) vergeleken met EUR 0,06 in 1999.

In december 2000 is de definitieve koopovereenkomst voor de overname van QPS getekend. De resultaten van QPS kwamen vanaf 1 januari 2000 voor rekening en risico van HITT. Voor vergelijkingsdoeleinden zijn de resultaten van QPS over 2000 in de pro forma cijfers voor het gehele boekjaar 2000 meegeconsolideerd. De omzet van QPS over 2000 bedroeg EUR 3,4 miljoen waarop een operationeel resultaat van EUR 0,5 miljoen werd behaald. De nettowinst van QPS bedroeg EUR 0,3 miljoen.

Gang van zaken 2000
HITT opereert op nichemarkten. In 2000 heeft HITT haar strategie nader gedefinieerd en invulling gegeven. Op het gebied van de belangrijkste kernactiviteiten, het leveren van systemen voor Air Traffic Control op luchthavens en Vessel Traffic Management voor havens en binnenwateren, is met succes gewerkt aan het versterken van de leiderschapspositie. De herschikking van activiteiten bij HITT Special Products, dat zich nu met name op geluidssystemen richt, alsmede de acquisitie van QPS en de verkoop van AIS, zijn directe gevolgen van de strategie.

Het totaal aan orderontvangsten in 2000 is uitgekomen op een recordbedrag van EUR 50 miljoen, waarbij de opdracht tot levering van een verkeersbegeleidingssysteem voor de scheepvaart rond Hongkong ter waarde van EUR 18 miljoen, de grootste was. Voorts werden belangrijke opdrachten verworven in Maleisië, Macau, Polen, Roemenië en voor de uitbreidingen van de systemen bij Nijmegen en Schelde Radar Keten. De omzet in het segment 'Vessel Traffic Management' systemen steeg met 32% naar EUR 8,2 miljoen ten opzichte van EUR 6,2 miljoen in 1999. De projecten voor Hongkong, Maleisië, Roemenië en de vernieuwing van het systeem voor de Schelde zorgden hier voor de grootste bijdragen.

Ook in het segment 'Air Traffic Control' werden wereldwijd systemen van HITT besteld: Zweden en China kozen beide voor de tweede keer voor HITT. De omzet in het segment 'Air Traffic Control' (ATC) daalde in 2000 tot EUR 4,4 miljoen (1999: EUR 5,1 miljoen) en kenmerkt daarmee de jaarlijkse fluctuaties die normaal zijn in deze markt van langlopende projecten. Aan deze omzet droegen vooral de projecten bij voor de luchthavens van Deutsche Flug Sicherung (DFS) in Duitsland, Arlanda bij Stockholm (Zweden) en in beperkte mate Beijing Capital Airport (Volksrepubliek China). De omzet van overige activiteiten -voornamelijk consultancy en after sales- bleef gelijk op EUR 2,8 miljoen.

De omzet van HSP daalde van EUR 1,1 miljoen naar EUR 0,4 miljoen, voornamelijk als gevolg van de herschikking van activiteiten waardoor HSP zich nu vrijwel uitsluitend richt op de markt voor geluidsmeetsystemen op luchthavens.

Dividend
Aan aandeelhouders wordt voorgesteld het dividend ten opzichte van 1999 te verhogen van EUR 0,4 miljoen naar EUR 0,5 miljoen, hetgeen neerkomt op EUR 0,11 per aandeel.

Vooruitzichten
De markt voor verkeersbegeleidingsystemen is in 2000 aangetrokken na de stagnatie in 1999. Op middellange tot lange termijn wordt verdere sterke groei in deze markt verwacht. Op korte termijn valt echter niet uit te sluiten dat de zich aftekenende onzekerheden in de economische ontwikkeling ook de markt voor verkeersbegeleidingsystemen zal beïnvloeden. Het huidige orderboek van HITT is echter goed gevuld, waardoor de afhankelijkheid van de markt in 2001 beperkt is. QPS zal een nieuwe productlijn voor navigatie en aanlanding van schepen lanceren, waarvoor op dit moment de marketingplannen worden gemaakt.

Het is de verwachting dat 2001 zal worden gekenmerkt door groei op basis van projecten in portefeuille, verbeteringen in productiviteit en het bereiken van synergie met QPS.
De directie verwacht in 2001 een verdere autonome groei in omzet en nettowinst. Strategische samenwerkingsvormen en acquisities zullen een verdere bijdrage kunnen leveren aan omzet en winst van HITT.

Profiel HITT
HITT is een leidende speler in de wereldwijde nichemarkt voor verkeersbegeleiding- en aanverwante navigatiesystemen. HITT beweegt zich daarmee op het grensvlak van oude en nieuwe economie: de toepassing van de door HITT ontwikkelde technologie leidt tot grote besparingen in infrastructuur, veiligheid en logistiek.

De kernactiviteit van HITT is het ontwikkelen van software gedomineerde systemen die worden toegepast voor de beheersing en begeleiding van de lucht- en scheepvaart en offshore activiteiten. Op dit gebied heeft de onderneming een technologie ontwikkeld waarmee vliegtuigen en schepen individueel, en met een hoge mate van betrouwbaarheid, kunnen worden geïdentificeerd en begeleid. Ook is technologie ontwikkeld die zeer nauwkeurig en real time cartografische informatie verzamelt en verwerkt zodat navigatie veilig, efficiënt en betrouwbaar kan plaatsvinden, en waarmee de uitvoering van offshore werk gestuurd en begeleid kan worden. De kernmarkten waarop HITT zich concentreert zijn: 'Air Traffic Control' gericht op de beheersing van het luchtverkeer op de landingsbanen, taxibanen en platforms van de luchthavens; 'Vessel Traffic Management' waarmee de onderneming zich toelegt op verkeer en informatiesystemen in havens en kustwateren, en op rivieren, kanalen en binnenwateren; 'Navigatiesystemen' met focus op beloodsing en aanlanding, maar ook op real-time (bodem) cartografie in havens, rivieren en offshore en 'Milieubeheersing', dat zich voornamelijk bezighoudt met geluidsmeetsystemen op en rond luchthavens.

HITT werkt veelal op projectbasis. Als projectverantwoordelijke levert HITT de benodigde systeemelementen zoals sensoren, communicatieapparatuur en computers. Na de installatie voorziet HITT in het onderhoud van de systemen.

HITT behaalde in 2000 een omzet van EUR 20,2 miljoen (1999: EUR 14,7 miljoen) en een nettowinst van EUR 1,9 miljoen (1999: EUR 0,3 miljoen). Het aantal werknemers ultimo 2000 bedroeg 108. Sinds 4 juni 1998 is HITT genoteerd aan de Euro.NM van Euronext Amsterdam NV.

/ / / / /
Voor nadere informatie:
De heer ir J.H.M. van Asperen, financieel directeur t: +31 (55) 543 25 24
f: +31 (55) 543 25 95
e: (investor.relations@hitt.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...