Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

North Sea Wind Power wil windpark bij Egmond bouwen

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Heijmans N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Heijmans N.V.

13 februari 2001
CONSORTIUM NORTH SEA WIND POWER WIL WINDPARK BIJ EGMOND BOUWEN

ENECO Energy Systems & Services te Rotterdam, Essent Energie te Den Bosch, Heijmans te Rosmalen, Van Oord ACZ te Gorinchem en Siemens Nederland te Den Haag hebben een consortium gevormd voor de bouw van het windturbinepark dat moet verrijzen voor de kust van Egmond aan Zee. Dit consortium onder de naam North Sea Wind Power (NSWP) zal inschrijven op de tender die het ministerie van Economische Zaken dit najaar uitschrijft.

Het gaat bij deze tender om de bouw en de exploitatie van een 100 MW windpark op een afstand van acht tot tien kilometer uit de kust van Egmond aan Zee. De met dit park opgewekte elektriciteit is voldoende om meer dan 80.000 huishoudens van stroom te voorzien. Het project levert daarmee een substantiële bijdrage aan de productie van duurzame energie en past goed in het overheidsbeleid, dat de bevordering van het gebruik van duurzame energiebronnen stimuleert. Met de realisatie van het windturbinepark is een mogelijke overheidssubsidie gemoeid voor een bedrag van 60 miljoen gulden. Doel hiervan is het verkrijgen van informatie over de buitengaatse windparken op diverse effecten van technische, economische en milieu aspecten. Het consortium NSWP onderschrijft de leerdoelen en kan door jarenlange ervaring met grootschalige windenergieparken een belangrijke bijdrage leveren aan het opbouwen van kennis en inzichten in deze effecten.

Het consortium NSWP verwacht, dat voor het eind van het jaar een besluit over de bouw zal worden genomen, zodat in de tweede helft van 2002 het windturbinepark op zee operationeel is. De windturbines, met een ashoogte van circa 65 meter boven de zeespiegel en een rotordiameter van circa 70 meter, zullen vanaf het strand uitsluitend bij zeer helder zicht en vlakke zee zichtbaar zijn. Het consortium NSWP, waarvoor partijen een samenwerkingsovereenkomst hebben getekend, wordt ondersteund door Profin Sustainable Energy Solutions in Amersfoort, dat tot de definitieve inrichting van de projectorganisatie als woordvoerder optreedt.

Voor meer informatie:
Profin, de heer R.A.D. van der Borch tot Verwolde Tel. 033-4612912reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie