Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie Gaia en Animaux en Peril (B) op actie veehandelaars

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: GAIA
Zoek soortgelijke berichten
GAIA

REACTIE GAIA EN ANIMAUX EN PERIL OP ACTIES VEEHANDELAARS

"VEEHANDELAARS MAKEN SECTOR ZELF KAPOT DOOR WET NIET TE WILLEN NALEVEN EN GEWELD TEGEN MENSEN EN DIEREN GOED TE PRATEN" GAIA EN ANIMAUX EN PERIL EISEN STRENGSTE SANCTIES TEGEN VEEHANDELAARS, DIE DIEREN EN MENSEN MISHANDELEN

13 februari 2001

Persbericht

© GAIA

Volgens de dierenrechtenorganisaties GAIA en Animaux en Péril zijn de acties van veehandelaars vandaag het zoveelste bewijs dat zij de dierenwelzijnswet niet willen naleven. "Wij zijn de arrogantie van veehandelaars, die de wet niet willen respecteren en dieren willen blijven mishandelen, kotsbeu", zegt GAIA-directrice Ann De Greef. "Ondanks de terecht geschokte massale reacties in binnen- en buitenland tegen de dierenmishandelingen en wetsinbreuken op de veemarkten, blijven zij denken dat zij zich alles kunnen veroorloven, brutaal fysiek geweld tegen mensen inbegrepen. In feite eisen ze het recht op om dieren én mensen, die voor het welzijn van dieren opkomen, ongestraft te mishandelen. Dat kan en mag niet blijven duren. Bovendien maken ze zo zelf hun sector kapot." GAIA en Animaux en Péril vinden het schandalig dat niemand van de beulen, die vrijdag in Ciney een waarnemer van de dierenrechtenorganisaties mensonterend mishandelden, werd aangehouden. "Zo krijgen de geweldenaars een almachtsgevoel dat ze zich alles mogen permitteren", voegt Ann De Greef eraan toe.
De dierenrechtenorganisaties eisen de strengste sancties tegen veehandelaars, die dieren en mensen mishandelen. De regering en de bevoegde ministers hadden van in het begin veel krachtdadiger moeten optreden in plaats van de veebeulen met fluwelen handschoenen aan te pakken., zeggen GAIA en Animaux en Péril. Want zo gaf men hen de indruk dat de bevoegde ministers zelf hun eigen wetgeving niet ernstig namen en het allemaal wel zou overwaaien.
Voor GAIA en Animaux en Péril is het duidelijk dat de veehandelaarsverenigingen absoluut niet bereid zijn dierenmishandelaars uit hun kringen te weren. GAIA en Animaux en Péril vinden het ook veelzeggend dat geen enkele veehandelaarsvereniging het mensonterende geweld tegen een waarnemer van de dierenrechtenorganisaties vrijdag op de veemarkt in Ciney heeft veroordeeld. "Zolang de rotte appels onder de veehandelaars blijven, blijven de dieren overgeleverd aan mishandelingen. Wij laten ze niet in de steek", aldus Ann De Greef van GAIA.
Reageer op dit bericht!

GAIA HomePage
Paleizenstraat 90
1030 Brussel
Tel: +32 2/245.29.50 Fax: +32 2/215.09.43
Email: (GAIA@advalvas.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie