Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor recreatieruimte Naterijflat Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

Keywords: subsidie, recreatieruimte, naterijflat

BESLUIT

13-02-2001

Subsidie voor recreatieruimte Naterijflat

De derde Kustwegflat, gerekend vanaf het centrum van Delfzijl, heet de Naterijflat. De Naterijflat is bedoeld voor bewoning door 55 plussers, een flat voor senioren. Inmiddels zijn 22 van de 48 appartementen aan de rechterzijde geschikt gemaakt voor ouderen. Dat wil zeggen: "geen drempels, een verhoogd toilet, beugels en handvaten in de doucheruimte en een zodanige aanpassing van de buitendrempels dat deze geschikt zijn voor een rollator". Het zijn ruime woningen, die kunnen worden gehuurd of gekocht. Inlichtingen hierover kunnen worden verkregen bij de Woningstichting Delfzijl.

De Woningstichting Delfzijl heeft in overleg met het architectenbureau Jongsma | Dijkhuis een groot appartement op de derde verdieping geschikt gemaakt als ontmoetings- en recreatieruimte voor alle bewoners van 50 jaar en ouder en partner in de flat. Het is de bedoeling dat de ruimte wordt aangekleed, ingericht en gemeubileerd door de onlangs opgerichte bewonersvereniging "Naterijflat". Omdat hiermee veel kosten gemoeid zijn, heeft de vereniging zich ook tot de gemeente Delfzijl gericht met het verzoek om in deze kosten bij te dragen.

Het college van burgemeester en wethouders waardeert de vorming van de bewonersvereniging en wil het welbevinden van de bewoners stimuleren, door aan deze bewonersvereniging, voor de aankleding van de ontmoetings- en recreatieruimte, subsidie beschikaar te stellen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl heeft daarom besloten, om op basis van het collegeprogramma hiertoe een bijdrage van vierduizend gulden beschikbaar te stellen.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt wethouder A.J.Huisman, telefoon 0596-639307.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie