Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 13-02-2001 Mediaberichten 13 februari (16.30 uur)

Weert aanhoudingen in drugs-onderzoek

WEERT De Weerter politie heeft zeven mannen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Vier van hen worden daarbij ook verdacht van sexueel misbruik van een minderjarige meisje.

Eind december 2000 is door de politie een 25-jarige man uit Weert aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Bij zijn aanhouding was de verdachte in het bezit van 100 XTC pillen. Van deze persoon is bekend dat hij al enkele jaren in het centrum van Weert actief was in de drugshandel tijdens het uitgaansleven. Hij bleek nagenoeg dagelijks cocaine en/of xtc te verkopen aan zijn klanten varierend van gebruikershoeveelheden tot handelaarshoeveelheden. Hij voorzag ook diverse prostituees die werkzaam waren in enkele clubs in de regio van xtc en cocaine. De verdachte is in verzekerde bewaring gesteld in afwachting van de rechtzaak. De man woonde enige tijd bij een vriend in een appartement in de wijk Biest. Door zijn contacten veroorzaakte de verdachte en diens bezoekers veel overlast bij de bewoners. Die hebben dat ook bij de politie gemeld.

Bij het onderzoek is verder een andere ook 25-jarige man uit Roermond aangehouden. In zijn woning nam de politie 140 gram cocaine en ruim 200 gram hashish in beslag. Deze verdachte liet ook anderen voor zich werken. Hij zorgde ervoor dat die mensen cocaine kregen die ze dan voor hem moest verkopen tijdens het uitgaan. Een deel van de opbrengst was dan weer voor de hemzelf. Tijdens het onderzoek is tegen twee mannen van 19 en 24 jaar uit Weert, die voor de verdachte dealden, proces-verbaal opgemaakt. De verdachte staat bekend als gewelddadig. Hij heeft de laatste jaren diverse mensen mishandeld. Vaak had dit te maken met drugshandel. In het onderzoek is daarom ook een bedreiging, een afpersing en een mishandeling meegenomen waarvan deze man wordt verdacht. Daarnaast is bekend geworden dat hij samen met anderen een minderjarig meisje sexueel misbruikt zou hebben in de zomer van 2000. Naast genoemde verdachte zijn begin 2001 een viertal andere mannen in deze zaak aangehouden, 19; 23; 23 en 22 jaar oud, allemaal afkomstig uit Weert. Na verhoor zijn zij in verzekerde bewaring gesteld tot het onderzoek was afgelopen. Daarna is de voorlopige hechtenis geschorst.

Venlo waarschuwing voor wisseltruc

VENLO De politie waarschuwt winkeliers voor kopers die willen betalen met een Dm 500,00 biljet. Tijdens het afrekenen laat de koper eerst een echt biljet zien, verwisselt dat voor een 500 biljet uit Slovenië en ontvangt vervolgens zijn nederlandse of duitse wisselgeld. Het biljet uit Slovenië is ongeveer 1 gulden waard, maar lijkt sterk op het biljet van Dm. 500,00. Deze wisseltruc is vorige week donderdag toegepast in een winkel aan de Lomstraat. Uit het onderzoek door de politie is gebleken dat dezelfde truc in Helmond ook al twee keer met succes is toegepast.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie