Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenstemming tussen Groot Gorecht en Hoogezand-Sappemeer

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(top)

Hoogezand,13 februari 2001 Persbericht 2001/05

Overeenstemming tussen Groot Gorecht en Hoogezand-Sappemeer

Het college van burgemeester en wethouders van Hoogezand-Sappemeer en de Vereniging van Eigenaren Groot Gorecht (VVEGG) hebben op dinsdag 13 februari 2001 overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van de zuid- en oostzijde van het winkelcentrum Groot Gorecht, waarvoor op 21 december 1999 een bouwvergunning is verleend. Eveneens is overeenstemming bereikt over de noordzijde van het winkelcentrum. Het betreft de aankoop van het perceel grond waarop nu Scheer & Foppen en Klooster Reizen zijn gevestigd. Hierop is een tracé gepland voor een deel van de zoekring, bedoeld voor het vinden van een parkeerplaats bij het winkelcentrum in de toekomstige situatie.

Deze overeenkomst is gesloten onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad. In de vergadering op 20 februari zal de commissie Volkshuisvesting en Stadsontwikkeling hierover vergaderen. Op 13 maart 2001 vindt er besluitvorming in de gemeenteraad plaats.

De complexiteit van dit onderdeel van het stedenbouwkundig plan en het ambitieniveau waren de redenen voor het langdurige onderhandelingsproces dat voor alle partijen tot een aanvaardbare uitkomst heeft geleid. Het college heeft de verwachting door deze overeenkomst een positieve impuls te kunnen geven aan de verdere ontwikkeling van het stadscentrum.

Start bouw

De eerste fase van de uitbreiding van het winkelcentrum vindt plaats aan de zuid- en oostkant. Deze fase start zodra de gemeenteraad akkoord gaat met de overeenkomst tussen Groot Gorecht en de gemeente. De bouwactiviteiten kunnen voor zover technisch mogelijk direct van start gaan. Voor deze bouwplannen is op 21 december 1999 een bouwvergunning verleend. Deze bouwvergunningen zijn een uitvloeisel van het stedenbouwkundig plan dat de gemeenteraad op 23 februari 1999 heeft vastgesteld. De oplevering van de gehele eerste fase staat gepland voor medio 2002.

Voor de eerste fase staan de volgende bouwplannen gepland: Tegenover het gemeentehuis op de zuidoostelijke hoek komt een uitbreiding voor detailhandel van 5829 m2 en een appartementencomplex met in totaal 27 appartementen. Het appartementencomplex markeert een stedebouwkundig element. Omdat het wenselijk is op de hoekpunten van het winkelcentrum opvallende architectuur toe te voegen wordt op de zuidoosthoek dit appartementencomplex gerealiseerd. Dit zal Groot Gorecht een meer extraverte uitstraling geven.

Er vindt bovendien een renovatie plaats van de ingangen van het centrum aan de zuid- en oostzijde. Aan de entree nabij de Alexanderflat wordt op korte termijn begonnen. Het gaat daarbij om een relatief kleine aanpassing.

Daarnaast zal de bouw starten van het complex dat bekend is als de Halve Maan. Het is een segmentvormig bouwwerk aan de oostzijde bij de Alexanderflat. Er zullen bovendien laad- en losstroken worden gerealiseerd. De doelstelling is om een efficiënte bevoorrading te realiseren, waardoor de opslag van lege kratten en andere emballage zoveel mogelijk uit het oog verdwijnt.
Tweede fase

De noordzijde van het winkelcentrum is pas in de tweede fase aan de beurt. In deze fase is een uitbreiding met 1244 m2 detailhandel mogelijk. De helft hiervan komt bovenop de huidige parkeergarage. De achterkanten van winkels aan de huidige westzijde van het winkelcentrum worden vervangen door winkelfronten. De HEMA en de Albert Heijn zullen binnen het winkelcentrum gaan verhuizen waardoor aan die zijde ruimte vrijkomt voor nieuwe detailhandel. De entree aan de noordzijde wordt dan eveneens aangepakt, waardoor er een toegangsplein ontstaat.

Parkeren
Zoals de gemeenteraad op 23 februari 1999 heeft vastgelegd zal er invoering van betaald parkeren plaatsvinden vanaf een nog nader te bepalen datum. Als uitkomst van de onderhandelingen met de VVEGG stelt het college voor betaald parkeren niet eerder dan na de afronding van de eerste fase in medio 2002 in te voeren. De gemeente Hoogezand-Sappemeer zal een werkgroep samenstellen waarin de VVEGG ook zitting zal hebben. Deze werkgroep zal het betaald parkeren voorbereiden door alle facetten te onderzoeken. Het belangrijkste uitgangspunt is om parkeerders te laten betalen op grond van de werkelijk geparkeerde tijd. De gemeenteraad krijgt te zijner tijd daarvoor nog een voordracht aangereikt.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie