Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IWay Software verzorgt integratie bedrijfsinformatiesystemen

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

iWay Software maakt vliegende start in de markt van integratie van bedrijfsinformatiesystemen

Dochter Information Builders klaar om te groeien met geavanceerde middleware voor de integratie van business intelligence systemen

Amstelveen, 13 februari 2001 iWay Software, een nieuwe dochteronderneming van Information Builders, is op zeven februari formeel van start gegaan op de markt voor de integratie van enterprise informatiesystemen met e-business. Het bedrijf geeft een overtuigend antwoord op het brandende managementvraagstuk hoe e-business valt te integreren met de overige bedrijfsprocessen. iWay Software introduceert een productportfolio van nieuwe-generatiesoftware, meer dan 25 businesspartners en een nieuwe servicesorganisatie voor de wereldwijde integratie van informatiesystemen. Het bedrijf komt voort uit de voormalige Middleware Technology Group van Information Builders. In Europa is de organisatie in oprichting.

Information Builders' voormalige Group Vice President John Senor zal het nieuwe bedrijf leiden. iWay Software concentreert zich op het aanbieden van snelle oplossingen voor e-business integratie, gebaseerd op de nieuw aangekondigde iWay Enterprise Integration Suite. Dit is een productfamilie van software die bedrijven in staat stelt op basis van herbruikbare plug-and-play applicaties een architectuur voor e-business-to-Enterprise (e2E) integratie te ontwikkelen. De software werkt samen met nagenoeg elke maatwerk- of standaard e-business applicatie. Dit levert de gebruikers tijdens het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen voor e-business aanzienlijke besparingen op in geld, tijd en energie. Woordvoerders melden dat de iWay productlijn uitbreiding betekent van de krachtige middleware EDA met innovatieve technologie waardoor iWay Software zich positioneert als de leidende partij op de markt voor e-business integratie. "Als onderdeel van Information Builders hebben we altijd zeer betrouwbare en robuuste technologie geleverd waarmee informatie uit meer dan 120 verschillende soorten systeembronnen en besturingssystemen geïntegreerd kan worden. Dit is inclusief alle gegevens uit legacy systemen, relationele databases, ERP, en standaardapplicaties,"zegt Senor. "Dit is een van de belangrijkste kritische succesfactoren voor e-business omdat e-business uitgebreide toegang nodig heeft tot alle informatiebronnen in de onderneming. Helaas schieten de meeste e-business oplossingen tekort in dit opzicht. Het vastknopen van e-business pakketsoftware aan de Enterprise systemen kost tussen vijf en twintig keer zoveel als de aanschafprijs van de pakketten zelf. Voornamelijk omdat iemand een consultant of een programmeur een heleboel code moet schrijven om de aansluiting te maken. Bovendien is deze code niet herbruikbaar, zodat zij herschreven moet worden voor elke nieuwe applicatie die de onderneming gaat gebruiken. Wij zijn in staat alle tijd en geld voor het programmeren overbodig te maken door standaardsoftware te gebruiken. Dit bespaart de ondernemingen een immense hoeveelheid tijd, geld, energie en risico."

Slim
Andere bedrijven in de industrie passen op hun tellen. iWay Software gaat van start met meer dan 25 technology en services partners die de bijzondere e-business-to-Enterprise (e2E) technology van iWay gaan inzetten bij hun klanten of in hun oplossingen. Onder meer IBM, Oracle, EMC, en NEON nemen deel in een veelheid aan technology cross-licensing, comarketing en OEM-overeenkomsten. "Onze partners willen hun tijd en geldmiddelen niet besteden aan het zelf bouwen van toegangsmogelijkheden tot alle informatiebronnen, terwijl wij de producten daarvoor al kant en klaar hebben," aldus Senor. "Zij zijn slim genoeg liever onze innovatieve adapters te gebruiken en gefocussed te blijven op hun kernactiviteiten."

Twee krachtige spelers
Er ontstaan met de lancering van iWay Software twee krachtige partijen: Information Builders dat zich nu geheel zal richten op (Mobile) Business Intelligence en iWay dat zich volledig toelegt op integratie van bedrijfsinformatie. "Wij hebben nauwgezet alle mogelijkheden onder de loep genomen om onze business intelligence en integratie productlijnen te versterken en te laten groeien voordat we tot deze belangrijke beslissing zijn gekomen," zegt Gerald Cohen, CEO van zowel Information Builders als iWay Software. "De oprichting van een dochterbedrijf zal niet alleen Information Builders' mogelijkheden stroomlijnen, maar het stelt ons bovendien in staat onze meervoudige productlijnen eenduidiger te branden zodat we de effectiviteit van onze marketinginspanningen maximaliseren."

iWay Software
iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders, is marktleider in middleware die e-business initiatieven versnelt door de snelle integratie van complexe back-officesystemen, Het bedrijf voorziet in technologie die e-commerce, B2B, EAI en toepassingen voor mobile business integreert. Gespecialiseerd in het aansluiten van nieuwe e-business applicaties op back-office systemen, inclusief legacy informatiesystemen, biedt iWay Software ongeëvenaarde toegang tot meer dan 120 niet-relationele, relationele, transactie- en applicatie-databronnen. Meer informatie is te vinden op www.iwaysoftware.com.

Information Builders
Information Builders is leidinggevend op het gebied van Web Business Intelligence. Met het hoofdkantoor in New York, heeft Information Builders 26 jaar ervaring in het helpen van bedrijven en instellingen bij het verbeteren van hun kritische bedrijfsprocessen door data te transformeren in bruikbare informatie en dat via het internet beschikbaar te stellen. Information Builders beroept zich wereldwijd op meer dan 9000 implementaties. Uit de Fortune top 100 bedrijven behoren 92 tot de klantenkring. Het bedrijf heeft wereldwijd 2.000 professionals in dienst en realiseerde in 2000 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.com.

Perscontacten:
Marianne Jelgerhuis
(020) 456 33 67
(marianne.jelgerhuis@ibi.com)
www.informationbuilders.com

Theo Loth
(020) 547 01 99
(theol@communicationforce.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie