Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing over militair gebruik van verarmd uranium

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


| De Vredessite / Nieuws 2001 |

Lezing over militair gebruik van verarmd uranium

Op dinsdagavond 13 februari spreekt nucleair expert Ing. Henk van der Keur in de 'Spanjaardshof', Westeinde 58, Den Haag, over 'Militair gebruik van verarmd uranium, met name in munitie'. Aanvang: 19u30; toegang gratis.
Van der Keur is verbonden aan het documentatie- en onderzoekscentrum kernenergie, de Stichting LAKA, Amsterdam. Samen met Nederlandse en internationale collega's bestudeert hij al jaren de dramatische gevolgen van het gebruik van uraniummunitie door Amerikaanse en Britse eenheden tijdens de Golfoorlog (1991) en daarna in Bosnie en delen van Joegoslavie, waaronder Kosovo. Bovendien is hij betrokken bij het onderzoek naar de gezondheidsgevolgen van de Bijlmerramp (1992). De El Al-Boeing die toen neerstortte had uranium-balansgewichten aan boord, waarvan de verbrande resten zich -deels in radio-actieve stofvorm- over de omgeving verspreidden.
Info: Haags Vredes Platform, 070-3658533
Web: www.ddh.nl/org/hvp

_____
menu | dDH

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie