Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Utrecht district Lekstroom: bromfiets problemen

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.15 uur
Grote bromfietscontrole

NIEUWEGEIN / IJSSELSTEIN/ HOUTEN De politie heeft op maandag 12 februari op drie plaatsen uitgebreide bromfietscontroles gehouden.

De controles werden uitgevoerd is samenwerking met het regionale Scooterteam van de politie en vonden plaats op de Fakkelstede in Nieuwegein, de Randdijk in IJsselstein en De Slinger in Houten. Door politiemotorrijders werden de brom- en snorfietsen naar de controleplaatsen geleid.

In totaal werden er 77 voertuigen uitgebreid gecontroleerd met de volgende resultaten:
Er werd van 4 brom-/snorfietsen afstand gedaan, 1 brommer werd ingenomen i.v.m. een vermoedelijk vals framenummer, 1 snorfiets werd in beslag genomen omdat hij zwaar opgevoerd was en 12 `opgevoerde` uitlaten werden ter plaatse gedemonteerd. Tevens werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor een te hoog vermogen, 12 voor rijden zonder helm, 7 voor het niet hebben of foutief hebben van een gele (behoort op bromfiets) of oranje plaat (behoort op snorfiets) , 4 voor het niet hebben van een bromfietscertificaat , 1 voor onverzekerd zijn en 4 voor diverse andere overtredingen.

Met bromfiets gevallen

NIEUWEGEIN Op maandag 12 februari is een bromfietser bij een inhaalmanoeuvre door een auto ten val gekomen en licht gewond geraakt.

Omstreeks 17.55 uur reed een 27-jarige bromfietser uit Nieuwegein over de Batauweg in de richting van de Weg naar de Poort. Achter hem reed in dezelfde richting een 25-jarige automobilist uit Nieuwegein. Toen de automobilist de bromfietser inhaalde, raakten de spiegels van beide voertuigen elkaar. Hierdoor raakte de bromfietser uit balans en kwam ten val.

De bromfietser werd ter plaatse door het ambulancepersoneel aan enige schaafwonden behandeld. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Een goede buur is ......

NIEUWEGEIN Op maandagavond 12 februari heeft een man gepoogd in te breken in een flatwoning aan het Nijpelplantsoen.

Omstreeks 21.40 uur hoorde een 29-jarige bewoner van een woning op de 6e verdieping van een flat aan het Nijpelplantsoen braakgeluiden op de galerij. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij een man bij het slaapkamerraam van de buren staan. Bij het zien van de buurman ging de verdachte er vandoor. Hij bleek te hebben gepoogd het keukenraam open te breken, hetgeen niet was gelukt. Vervolgens lukte het hem wel een slaapkamerraam open te breken , maar kennelijk net op dat moment werd hij gestoord door de oplettende buurman. De woning is door de woningbouwvereniging weer op deugdelijke wijze afgesloten.

Auto tegen boom

NIEUWEGEIN Op maandag 12 februari is een automobilist op de Zandveldseweg tegen een boom gereden.

Omstreeks 23.35 uur reed 51-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Zandveldseweg, komende vanuit de richting van de A2 en gaande in de richting van de Henri Dunantlaan. Hij raakte in de bocht in een slip, verloor daardoor de macht over het stuur, kwam in de middenberm terecht en botste daar vol op een boom. De auto raakte hierbij total loss.

Ogenschijnlijk had de bestuurder geen letsel opgelopen, maar gezien de klap van de aanrijding achtte het ambulancepersoneel het toch raadzaam de man voor onderzoek naar het St. Antonius Ziekenhuis te vervoeren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie