Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Evaluatie Schilparkeren in gemeente Groningen

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Burgerzaken van de gemeente Groningen, telefoonnummer: (050) 367 70 Evaluatie Schilparkeren

13 februari 2001

Het college van B&W laat de komende maanden de praktijk van het schilparkeren evalueren. Die evaluatie gebeurt door het Vervoer Coördinatie Centrum. Zowel de organisatie als de dagelijkse praktijk is onderwerp van onderzoek. Onderdelen van de evaluatie zijn telefonische enquêtes, interviews en een speciale internetsite met daarin eveneens een (email-)enquête. In de loop van het voorjaar zal het college met de resultaten naar buiten treden en waar nodig de raad aanpassingen voorstellen.

Voor een groeiend aantal schilwijken rondom de binnenstad geldt de regeling 'belanghebbenden parkeren' (ook wel "schilparkeren" genoemd). Aan bewoners en bedrijven in die buurten en wijken zijn onder bepaalde voorwaarden en tegen betaling vergunningen verstrekt om daar te mogen parkeren. In dat kader zijn aan bewoners ook bezoekerspassen verstrekt.
Deze parkeerregeling wordt de komende maanden geëvalueerd. Het Vervoer Coördinatiecentrum Noord-Nederland (VCC) verricht dit onderzoek in opdracht van de gemeente. Het onderzoek richt zich op zowel de organisatorische kant als de praktische toepassing van de regeling. Het gaat daarbij om inzicht in de manier van aanvragen, afhandelingtermijnen, controle door de parkeerpolitie en ervaringen om het gebied van communicatie en klachten, maar evenzeer over de feitelijke bezetting van de parkeerplaatsen in de wijken, de effecten van toepassing van de regeling op omliggende wijken en de bezoekersregeling.
Ongeveer 300 vergunninghouders worden telefonisch geënquêteerd. De bewoners die telefonisch zullen worden benaderd, krijgen vooraf schriftelijk bericht.
Betrokken bewonersorganisaties, winkeliersverenigingen en bedrijven krijgen een schriftelijke enquête toegestuurd.
Direct betrokken bewonersorganisaties en een aantal grote instellingen worden geïnterviewd. Het publiek kan ook via internet reageren. Het VCC heeft een speciale site gemaakt voor dit onderzoek naar het schilparkeren.
De wijken die zijn aangewezen voor toepassing van de regeling belanghebbenden parkeren zijn: Hortusbuurt, Oosterpoort, De Meeuwen, Herewegbuurt, Rivierenbuurt, Zeeheldenbuurt, Schil-derswijk, Kostverloren, Oosterpark, Damsterbuurt, Grunobuurt, Laanhuizen, Indische Buurt, Korrewegwijk. Ook Binnenstad-Oost - hoewel deze wijk een afwijkende regeling kent - zal bij deze evaluatie worden betrokken.
Het onderzoek zal zich ook uitstrekken naar wijken die (nog) niet zijn aangewezen maar (mogelijk) hinder ondervinden van wijkvreemd parkeren. Het gaat om Corpus den Hoorn Noord, De Wijert-Noord, Helpman, het oostelijk deel van de Oosterpark, Oranjewijk/Noorderplantsoen, H.L. Wicherstraat en Eemskanaal z.z. Ook de noordwestelijke stadswijken zullen in het onderzoek worden betrokken.
Omstreeks mei/juni van dit jaar zullen de resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd. Daarbij zal dan worden aangegeven hoe het publiek op de daaruit voortvloeiende voorstellen nog nader kan reageren. Aansluitend zal het college van B&W eventuele aanpassingen aan de regeling aan de raad voorleggen.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 13 februari 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie