Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Den Bosch: verdachte verkrachting aangehouden

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 12-02-2001 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTE VERKRACHTING AANGEHOUDEN (Oudheusden)

Maandagmorgen is een 18-jarige inwoner uit Oudheusden in zijn woonplaats aangehouden als verdachte van verkrachting. Hij wordt ervan verdacht op vrijdag 26 januari 2001 in zijn woning een 17-jarige ex-vriendin te hebben verkracht. Het meisje was in de woning om nog wat spullen op te halen, toen de verdachte zich volgens het slachtoffer aan haar vergreep. De verdachte is inmiddels inverzekeringgesteld.

VERDACHTE VERKRACHTING AANGEHOUDEN (Drunen)

Maandagmiddag is in Drunen een 36-jarige inwoner uit Sprang-Capelle aangehouden als verdacht van verkrachting van een 23-jarige Drunense. De man ontmoette de vrouw zondagavond in een cafe in Drunen. Na sluitingstijd ging hij met haar naar Waalwijk om nog wat te drinken.Terug in Drunen heeft de man de vrouw verkracht in een pand aan het Plataanplein. Hij is aangehouden en inverzekeringgesteld.

POGING OVERVAL OP TAXICHAUFFEUR (s-Hertogenbosch)

Zondagavond hebben twee mannen op de Noordwal in s-Hertogenbosch geprobeerd een 55-jarige Bossche taxichauffeur te beroven. Het tweetal was op het station ingestapt en vroeg de chauffeur op de Noordwal te stoppen. Kort voordat de taxi stopte spraken de twee in een buitenlandse taal tegen elkaar. Eén van de mannen stapte uit en stak een band van de auto lek, de tweede man bedreigde de chauffeur via een geopend portier met een wapen in een poging hem te beroven. De taxichauffeur gaf in een opwelling gas, waardoor hij aan de overvallers kon ontkomen. Hij deed vanmorgen aangifte.

DOORRIJDERS NA AANRIJDING AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgenvroeg zijn op de Zuid Willemsvaart in s-Hertogenbosch een 16- en een 17-jarige Vlijmenaar en een 20-jarige inwoner uit Schijndel aangehouden voor doorrijden na aanrijding. De bestuurder bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Het drietal was kort daarvoor op eerder vermelde plaats tegen een lantaarnpaal gereden. Zowel de auto als de lantaarnpaal raakten volledig vernield. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de 20-jarige bestuurder bij het afslaan richting Hinthamerstraat uit de bocht was gevlogen. Het drietal had daarop de benen genomen zonder hun identiteit bekend te maken. Bij hun aanhouding verzette de bestuurder zich hevig. Alledrie zijn geboeid afgevoerd. Op het bureau bleek dat de 20-jarige man teveel alcohol had gedronken. Proces-verbaal is opgemaakt.

HOTELOPLICHTER GEEFT ZICH NU UIT VOOR POLITIEMAN (s-Hertogenbosch) Afgelopen vrijdagmiddag heeft een bewoonster van een woning aan de Windmolenbergstraat in s-Hertogenbosch bezoek gehad van een pseudorechercheur. Vandaag kwam vast te staan dat het ging om een man, die zich eerder schuldig heeft gemaakt aan oplichting van hotels door het gehele land. Daarvoor is hij begin januari 2001 door de politie Den Haag, Regio Haaglanden aangehouden. De man meldde zich vrijdagmiddag bij de woning met de smoes dat hij van de recherche was en een onderzoek in de woning in moest stellen. De vrouw liet hem zonder om een legitimatie te vragen binnen. De man maakte in de woning diverse notities. De vrouw die e.e.a. toch niet helemaal vertrouwde wist hem uiteindelijk naar buiten te praten. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om een 22-jarige man met als laatst bekende woonplaats Maastricht. Hij geeft zich o.a. uit als medewerker van Radio 538 en nu dus kennelijk als rechercheur. Hij maakt vaak gebruik van de naam Van Dam met verschillende voornamen. Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat de man zeer rolvast is en zich volgens zijn eigen verklaring moeilijk los kan maken van zon rol. De politie adviseert geen onbekenden binnen te laten en in ieder geval om een legitimatie te vragen.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen is een 33-jarige Bossche in een supermarkt aan het Kapelaan Koopmansplein in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van vier stukken kaas. De vrouw is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

GEWAPENDE OVERVAL (s-Hertogenbosch)

Zondag aan het einde van de middag is een gewapende overval gepleegd op een drogisterij aan het Stationsplein in s-Hertogenbosch. Een gehelmde man dwong onder bedreiging van een vuurwapen één van de medewerkers geld af te geven. Hij is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De spoorwegpolitie stelt een onderzoek in.

GELUIDSAPPARATUUR INBESLAGGENOMEN (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is de geluidsinstallatie van een 32-jarige bewoner aan de Bernestraat in s-Hertogenbosch door de politie inbeslaggenomen. De bewoner veroorzaakt al geruime tijd overlast voor zijn buurtgenoten. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN ONDER INVLOED (Rosmalen)

Maandagmorgenvroeg is een 34-jarige Hinthammer op de Willem Elsschotstraat in Rosmalen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

SNELHEIDSCONTROLE (Empel)

Maandagmorgen is op de Hustenweg in Empel een snelheidscontrole gehouden. De toegestane snelheid is 80 km/h en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/h. Van de 510 gepasseerde voertuigen waren en 33 in overtreding.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR COCAINBEZIT (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag heeft een portier van een horecagelegenheid aan de Karrenstraat in s-Hertogenbosch twee inwoners uit Boxtel betrapt op het bezit van drugs. De twee 25-jarige verdachten zijn aangehouden. In de woning van eevan de verdachten is later vandaag een vuurwapen en munitie aangetroffen en inbeslaggenomen. De portier constateerde dat er in de toiletruimte van het bedrijf kennelijk drugs tussen de twee werden uitgewisseld en waarschuwde de politie. Deze hield de twee Boxtelnaren aan. Uit onderzoek bleek dat een n de mannen 12 gripzakjes cocaine in zijn bezit had. Bij de andere man is 1 zakje met cocaine aangetroffen. Beide verdachten zijn ingesloten. In de loop van de dag is een onderzoek ingesteld in de woning aan Fellenoord in Boxtel van de man die de grootste hoeveelheid cocaine bij zich had. Aldaar is een vuurwapen en een groot aantal scherpe patronen aangetroffen en inbeslaggenomen.

MAN MISHANDELD MET ROEDE (Maliskamp)

Zondagavond is een 18-jarige asielzoeker in het AZC aan de Peter de Gorterstraat in Maliskamp mishandeld door 26-jarige medebewoner. De verdachte is aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de twee al langer op gespannen voet met elkaar leefden. De verdachte zou al geruime tijd geluidsoverlast hebben van de aangever. Hij sloeg gisterenavond het slachtoffer plotseling met een ijzeren roede terwijl deze stond te biljarten. Het slachtoffer liep daardoor een aantal pijnlijke plekken op. De verdachte is ingesloten.

AUTOINBREKER AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen is in zijn ouderlijke woning aan de Tondeldoos in s-Hertogenbosch een 17-jarige jongen aangehouden als verdacht van een auto-inbraak. De jongen wordt ervan verdacht op 12 december 2000 op de Rompertdreef in zijn woonplaats een auto te hebben opengebroken. Uit het voertuig werd een portemonnee ontvreemd. De eigenaresse van de auto was getuige van de inbraak en zag twee jongens op een scooter wegrijden. Op een later tijdstip zag zij één van de verdachten rijden op de scooter en noteerde het verzekeringsplaatsje. De verdachte is ingesloten.

VERDACHTE AANGEVALLEN DOOR GROEP MENSEN (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag heeft een groep mensen geprobeerd een 17-jarige Amsterdamse verdachte van vernieling op de Maastrichtseweg in s-Hertogenbosch aan te vallen. De politie hield de jongen aan nadat hij bij een daar gevestigde coffeeshop een ruit had vernield. De verdachte kreeg in de coffeeshop onenigheid over het kopen van wiet en moest daarop de zaak verlaten. Buiten bleek een tot nog toe onbekend gebleven man de band van zijn fiets te hebben doorgesneden. De 17-jarige jongen ging daarop door het lint en vernielde een ruit van de coffeeshop. Toen de politie arriveerde en de verdachte aanhield, zag één van de omstanders van een groep van ongeveer 20 personen kans de verdachte een klap te verkopen. De andere omstanders wilden de verdachte eveneens te lijf gaan. In een poging de verdachte te beschermen dreigde een agent zijn pistool te trekken. Hij kon het gelukkig bij het dreigement laten. De verdachte is daarop overgebracht naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...