Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Den Bosch: verdachte verkrachting aangehouden

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 12-02-2001 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTE VERKRACHTING AANGEHOUDEN (Oudheusden)

Maandagmorgen is een 18-jarige inwoner uit Oudheusden in zijn woonplaats aangehouden als verdachte van verkrachting. Hij wordt ervan verdacht op vrijdag 26 januari 2001 in zijn woning een 17-jarige ex-vriendin te hebben verkracht. Het meisje was in de woning om nog wat spullen op te halen, toen de verdachte zich volgens het slachtoffer aan haar vergreep. De verdachte is inmiddels inverzekeringgesteld.

VERDACHTE VERKRACHTING AANGEHOUDEN (Drunen)

Maandagmiddag is in Drunen een 36-jarige inwoner uit Sprang-Capelle aangehouden als verdacht van verkrachting van een 23-jarige Drunense. De man ontmoette de vrouw zondagavond in een cafe in Drunen. Na sluitingstijd ging hij met haar naar Waalwijk om nog wat te drinken.Terug in Drunen heeft de man de vrouw verkracht in een pand aan het Plataanplein. Hij is aangehouden en inverzekeringgesteld.

POGING OVERVAL OP TAXICHAUFFEUR (s-Hertogenbosch)

Zondagavond hebben twee mannen op de Noordwal in s-Hertogenbosch geprobeerd een 55-jarige Bossche taxichauffeur te beroven. Het tweetal was op het station ingestapt en vroeg de chauffeur op de Noordwal te stoppen. Kort voordat de taxi stopte spraken de twee in een buitenlandse taal tegen elkaar. Eén van de mannen stapte uit en stak een band van de auto lek, de tweede man bedreigde de chauffeur via een geopend portier met een wapen in een poging hem te beroven. De taxichauffeur gaf in een opwelling gas, waardoor hij aan de overvallers kon ontkomen. Hij deed vanmorgen aangifte.

DOORRIJDERS NA AANRIJDING AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgenvroeg zijn op de Zuid Willemsvaart in s-Hertogenbosch een 16- en een 17-jarige Vlijmenaar en een 20-jarige inwoner uit Schijndel aangehouden voor doorrijden na aanrijding. De bestuurder bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Het drietal was kort daarvoor op eerder vermelde plaats tegen een lantaarnpaal gereden. Zowel de auto als de lantaarnpaal raakten volledig vernield. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de 20-jarige bestuurder bij het afslaan richting Hinthamerstraat uit de bocht was gevlogen. Het drietal had daarop de benen genomen zonder hun identiteit bekend te maken. Bij hun aanhouding verzette de bestuurder zich hevig. Alledrie zijn geboeid afgevoerd. Op het bureau bleek dat de 20-jarige man teveel alcohol had gedronken. Proces-verbaal is opgemaakt.

HOTELOPLICHTER GEEFT ZICH NU UIT VOOR POLITIEMAN (s-Hertogenbosch) Afgelopen vrijdagmiddag heeft een bewoonster van een woning aan de Windmolenbergstraat in s-Hertogenbosch bezoek gehad van een pseudorechercheur. Vandaag kwam vast te staan dat het ging om een man, die zich eerder schuldig heeft gemaakt aan oplichting van hotels door het gehele land. Daarvoor is hij begin januari 2001 door de politie Den Haag, Regio Haaglanden aangehouden. De man meldde zich vrijdagmiddag bij de woning met de smoes dat hij van de recherche was en een onderzoek in de woning in moest stellen. De vrouw liet hem zonder om een legitimatie te vragen binnen. De man maakte in de woning diverse notities. De vrouw die e.e.a. toch niet helemaal vertrouwde wist hem uiteindelijk naar buiten te praten. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om een 22-jarige man met als laatst bekende woonplaats Maastricht. Hij geeft zich o.a. uit als medewerker van Radio 538 en nu dus kennelijk als rechercheur. Hij maakt vaak gebruik van de naam Van Dam met verschillende voornamen. Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat de man zeer rolvast is en zich volgens zijn eigen verklaring moeilijk los kan maken van zon rol. De politie adviseert geen onbekenden binnen te laten en in ieder geval om een legitimatie te vragen.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen is een 33-jarige Bossche in een supermarkt aan het Kapelaan Koopmansplein in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van vier stukken kaas. De vrouw is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

GEWAPENDE OVERVAL (s-Hertogenbosch)

Zondag aan het einde van de middag is een gewapende overval gepleegd op een drogisterij aan het Stationsplein in s-Hertogenbosch. Een gehelmde man dwong onder bedreiging van een vuurwapen één van de medewerkers geld af te geven. Hij is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De spoorwegpolitie stelt een onderzoek in.

GELUIDSAPPARATUUR INBESLAGGENOMEN (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is de geluidsinstallatie van een 32-jarige bewoner aan de Bernestraat in s-Hertogenbosch door de politie inbeslaggenomen. De bewoner veroorzaakt al geruime tijd overlast voor zijn buurtgenoten. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN ONDER INVLOED (Rosmalen)

Maandagmorgenvroeg is een 34-jarige Hinthammer op de Willem Elsschotstraat in Rosmalen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

SNELHEIDSCONTROLE (Empel)

Maandagmorgen is op de Hustenweg in Empel een snelheidscontrole gehouden. De toegestane snelheid is 80 km/h en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/h. Van de 510 gepasseerde voertuigen waren en 33 in overtreding.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR COCAINBEZIT (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag heeft een portier van een horecagelegenheid aan de Karrenstraat in s-Hertogenbosch twee inwoners uit Boxtel betrapt op het bezit van drugs. De twee 25-jarige verdachten zijn aangehouden. In de woning van eevan de verdachten is later vandaag een vuurwapen en munitie aangetroffen en inbeslaggenomen. De portier constateerde dat er in de toiletruimte van het bedrijf kennelijk drugs tussen de twee werden uitgewisseld en waarschuwde de politie. Deze hield de twee Boxtelnaren aan. Uit onderzoek bleek dat een n de mannen 12 gripzakjes cocaine in zijn bezit had. Bij de andere man is 1 zakje met cocaine aangetroffen. Beide verdachten zijn ingesloten. In de loop van de dag is een onderzoek ingesteld in de woning aan Fellenoord in Boxtel van de man die de grootste hoeveelheid cocaine bij zich had. Aldaar is een vuurwapen en een groot aantal scherpe patronen aangetroffen en inbeslaggenomen.

MAN MISHANDELD MET ROEDE (Maliskamp)

Zondagavond is een 18-jarige asielzoeker in het AZC aan de Peter de Gorterstraat in Maliskamp mishandeld door 26-jarige medebewoner. De verdachte is aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de twee al langer op gespannen voet met elkaar leefden. De verdachte zou al geruime tijd geluidsoverlast hebben van de aangever. Hij sloeg gisterenavond het slachtoffer plotseling met een ijzeren roede terwijl deze stond te biljarten. Het slachtoffer liep daardoor een aantal pijnlijke plekken op. De verdachte is ingesloten.

AUTOINBREKER AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen is in zijn ouderlijke woning aan de Tondeldoos in s-Hertogenbosch een 17-jarige jongen aangehouden als verdacht van een auto-inbraak. De jongen wordt ervan verdacht op 12 december 2000 op de Rompertdreef in zijn woonplaats een auto te hebben opengebroken. Uit het voertuig werd een portemonnee ontvreemd. De eigenaresse van de auto was getuige van de inbraak en zag twee jongens op een scooter wegrijden. Op een later tijdstip zag zij één van de verdachten rijden op de scooter en noteerde het verzekeringsplaatsje. De verdachte is ingesloten.

VERDACHTE AANGEVALLEN DOOR GROEP MENSEN (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag heeft een groep mensen geprobeerd een 17-jarige Amsterdamse verdachte van vernieling op de Maastrichtseweg in s-Hertogenbosch aan te vallen. De politie hield de jongen aan nadat hij bij een daar gevestigde coffeeshop een ruit had vernield. De verdachte kreeg in de coffeeshop onenigheid over het kopen van wiet en moest daarop de zaak verlaten. Buiten bleek een tot nog toe onbekend gebleven man de band van zijn fiets te hebben doorgesneden. De 17-jarige jongen ging daarop door het lint en vernielde een ruit van de coffeeshop. Toen de politie arriveerde en de verdachte aanhield, zag één van de omstanders van een groep van ongeveer 20 personen kans de verdachte een klap te verkopen. De andere omstanders wilden de verdachte eveneens te lijf gaan. In een poging de verdachte te beschermen dreigde een agent zijn pistool te trekken. Hij kon het gelukkig bij het dreigement laten. De verdachte is daarop overgebracht naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie