Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Natuurwaarden van terrein Marinevliegkamp Valkenburg

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Katwijk
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Katwijk

Onderzoek toont natuurwaarden aan van terrein Marinevliegkamp Valkenburg

Katwijk, 13 februari 2001

Marinevliegkamp Valkenburg is een ecologisch ondergewaardeerd gebied. Het is door de ligging, de openheid, de uitgestrektheid, de rust en het gebruik van aanzienlijke ecologische betekenis. De perspectieven voor verdere natuurontwikkeling zijn, mits het vliegkamp behouden blijft, veelbelovend. Het gebied kan als uniek in Nederland worden beschouwd. Dit concludeert onafhankelijk onderzoeksbureau Alterra in het vandaag verschenen rapport 'De ecologische waarden van marinevliegkamp Valkenburg en omgeving'.

Het rapport van Alterra is vandaag overhandigd aan staatssecretaris Faber van het ministerie van LNV tijdens een werkbezoek aan het marinevliegkamp. Faber was hiervoor uitgenodigd door Stichting Duinbehoud en drie andere natuurorganisaties en de gemeenten Katwijk, Valkenburg en Wassenaar, op wier grondgebied het vliegkamp ligt. Doel van haar werkbezoek was kennis te nemen van de standpunten van de drie gemeenten en de natuurorganisaties en van de natuur- en landschapswaarden van het gebied.

Alterra, Research Instituut voor de Groene Ruimte uit Wageningen, heeft het onderzoek verricht in opdracht van de gemeenten Katwijk, Valkenburg en Wassenaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie