Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland Frielsand: autodieven aangehouden

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Frielsand 13-02-2001 Politieberichten van 13/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: rijden tijdens rijverbod
Dinsdag omstreeks 05.50 uur werd op de Groeneweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, had kort daarvoor een proces-verbaal gekregen ter zake het rijden onder invloed. (385 ugl) Hij had daarbij een rijverbod voor 3 uur gekregen. Een half uur voordat dit rijverbod afliep, was de bestuurder weer gaan rijden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: autodieven aangehouden
Dinsdag omstreeks 08.05 uur zag een politiepatrouille een personenauto rijden over de Foswerd. In de auto zaten twee jeugdige personen. De rijstijl van de bestuurder trok de aandacht. Bij de kruising van de Langewijk met de Raai remde de bestuurder niet af voor het verkeer dat van rechts naderde. Op een stopteken werd in eerste instantie niet gereageerd. Na gebruikmaking van de optische en geluidssignalen bracht de bestuurder op de Splitting de auto tot stilstand. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Drachten, verklaarde dat hij zijn rijbewijs had vergeten mee te nemen. Eén blik in de auto was voldoende. De contactdraden bleken te zijn doorverbonden. De auto was de afgelopen nacht gestolen in Heerenveen. De bestuurder en de inzittende, een 18-jarige inwoner van Drachten, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau en ingesloten. De eigenbaar van de auto, een 23-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan. De auto werd gestolen vanaf de Burgemeester Falkenaweg en aldaar werd een auto aangetroffen, die afgelopen nacht in Drachten was gestolen.

Sneek: inbraak horecagelegenheid
Afgelopen nacht werd ingebroken in een horecagelegenheid aan het Kleinzand. De voordeur werd opengebroken. Twee in de hal van het pand staande gokkasten werden opengebroken en het daarin aanwezige geld werd weggenomen. De eigenaar, een 33-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: verlichtingscontrole
Maandag tussen 19.00 en 21.00 uur aan de Camminghaburg een verlichting controle gehouden. 24 bestuurders, hoofdzakelijk fietsers, waren in overtreding en kregen een bekeuring.

De Wilgen: inbraak woning
Maandag tussen 17.00 en 21.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Biskopswei. Een ruit van de keukenkamer werd ingegooid. Een koffiezetapparaat en een waterkoker werden weggenomen, alsmede wat kleingeld. De eigenaar, een 75-jarige inwoner van De Wilgen, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie