Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord Venlo: bedrijfsinbraak

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 13-02-2001 Mediaberichten 13 februari (15.30 uur)

Tegelen bedrijfsinbraak, verdachten aangehouden

TEGELEN De politie heeft dinsdagmorgen twee jongens van 13 en 14 jaar uit Tegelen aangehouden die worden verdacht van de inbraak in verschillende vrachtautos. Een getuige zag hoe zondagmiddag een jongeman met dozen aan het slepen was in een bosperceel aan de Julianastraat en waarschuwde de politie. Die trof die verdachte niet meer aan met wel een aantal kartonnen dozen, verstopt onder takken. Daarin zaten schoenen en rekenmachines die gestolen bleken te zijn uit enkele opleggers die stonden gestald op het nabij gelegen terrein van een transportbedrijf. Van enkele opleggers bleken de dekzeilen kapot gesneden. Uit het door de politie ingestelde onderzoek kwamen de twee als verdachten naar voren. In overleg met hun ouders hebben zij zich dinsdagmorgen bij de politie gemeld en zijn daar aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Weert diefstal kratten, verdachte aangehouden

WEERT De politie heeft maandag een 21-jarige man uit Swalmen aangehouden op verdenking van diefstal van lege kratten. Zondagavond al controleerde de politie de man die in zijn auto 8 kratten lege frisdrank flessen had staan. Hij had daar niet echt een reden voor maar diefstal kon op dat moment ook niet bewezen worden. Maandag is een en ander verder onderzocht en toen bleken de kratten in het Belgische Hasselt te zijn gestolen. In overleg met de officier van justitie is de man toen aangehouden. De kratten had hij al ingeleverd bij een winkel en daarvoor fl. 98,00 ontvangen. De man kreeg na verhoor een geldboete van fl. 750,00 en moet de waarde van de embalage terug betalen.

Roermond ongeval met vallende boom

ROERMOND Dinsdagmorgen is een 52-jarige man uit Echt gewond geraakt bij zaagwerkzaamheden aan bomen langs de Heinsbergerweg. Bij het omzagen van n boom viel die in een andere. Die scheurde in, waarna een stuk afbrak dat het slachtoffer raakte. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Door de politie is de Arbeidsinspectie in kennis gesteld.

VENLO Gekantelde vrachtauto

VENLO Een trekker met oplegger, geladen met een container met 25 ton oud papier, is dinsdagmorgen rond halftien door te hoge snelheid gekanteld op de Klagenfurtlaan. De vrachtwagencombinatie, bestuurd door een 24-jarige man uit Venlo, kwam vanaf het Keulseplein en belandde op de linkerrijstrook. Daar botsten een 42-jarige automobiliste met in haar auto haar 15-jaar oude zoon, en een 59-jarige automobiliste (allen uit Venlo) tegen de omvallende vrachtauto. Alle betrokkenen zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en konden na behandeling weer naar huis. Door het ongeval is de Klagenfurtlaan tot s middags twee uur afgesloten geweest. Het verkeer is omgeleid via de Postweg. De politie heeft inmiddels een technisch onderzoek aan de vrachtauto gedaan waaruit is vast komen te staan dat een te hoge bocht snelheid de oorzaak is van het ongeval. De brandweer en de gemeente hebben het wegdek schoongemaakt.

Regio - snelheidscontroles

SEVENUM Bij een snelheidscontrole op de Kleefsedijk zijn maandagmorgen 29 automobilisten bekeurd die harder reden dan 80 km/u. Van de 176 voorbijgangers was de hoogste snelheid 117 km/u.

SEVENUM - Bij een snelheidscontrole op de Middenpeelweg zijn maandagmiddag 62 automobilisten bekeurd die harder reden dan 80 km/u. Van de 450 voorbijgangers was de hoogste snelheid 107 km/u.

MAASBREE - Bij een snelheidscontrole op de Middenpeelweg zijn maandagmiddag 54 automobilisten bekeurd die harder reden dan 80 km/u. Van de 483 voorbijgangers was de hoogste snelheid 112 km/u.

ROERMOND - Bij een snelheidscontrole op de Sint Wirosingel zijn maandagmiddag 67 automobilisten bekeurd die harder reden dan 50 km/u. Van de 480 voorbijgangers was de hoogste snelheid 81 km/u.

HORST - Bij een snelheidscontrole op de Meterikseweg zijn maandagmiddag 50 automobilisten bekeurd die harder reden dan 50 km/u. Van de 190 voorbijgangers was de hoogste snelheid 78 km/u.

MONTFORT - Bij een snelheidscontrole op de Waarderweg zijn dinsdagmorgen 55 automobilisten bekeurd die harder reden dan 50 km/u. Van de 852 voorbijgangers was de hoogste snelheid 75 km/u.

VENLO - Bij een snelheidscontrole op de Kaldenkerkerweg zijn dinsdagmorgen 80 automobilisten bekeurd die harder reden dan 50 km/u. Van de 400 voorbijgangers was de hoogste snelheid 80 km/u.

VLODROP - Bij een snelheidscontrole op de Angssterweg zijn dinsdagmorgen 21 automobilisten bekeurd die harder reden dan 80 km/u. Van de 190 voorbijgangers was de hoogste snelheid 121 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie