Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Professional Planner, totaaloplossing voor controlling

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (mverhoeven@tensolutions.nl)

Contactpersoon: Marijn Verhoeven

Professional Planner, totaaloplossing voor controlling

Datum: 13 februari 2001

Ten Solutions B.V. introduceert de Nederlandse versie van toonaangevende software voor controlling

Professional Planner Great Editions is een totaaloplossing voor controlling en management informatie

Bunnik, 13 februari 2001 - Ten Solutions B.V. introduceert de Nederlandse versie van Professional Planner Great Editions, het meest gebruikte softwarepakket op het gebied van controlling in Europa. Het ondersteunt het management en de controller bij het nemen van beslissingen en het sturen van de organisatie.

Prognoses op basis van resultaat en liquiditeit verdienen meer aandacht Vanwege de toenemende invloed van de aandeelhouders verdient het sturen op basis van kasstromen en rendement (of shareholder value) meer aandacht van het management. Met name voor de continuïteit van de onderneming is de planning van resultaten en liquiditeiten van belang. Toch wordt dit door gebrek aan mankracht en ondersteunende systemen niet altijd gedaan. Daarnaast werken controllers vaak met spreadsheets die zo complex zijn, dat ze ondoorgrondelijk en niet flexibel zijn. Hierdoor loopt men het risico dat belangrijke management beslissingen worden genomen op basis van onbetrouwbare en onvolledige informatie.

Is maatwerkprogrammatuur een optie?
Natuurlijk is er de mogelijkheid om over te stappen op maatwerkprogrammatuur. Op het eerste oog lijkt dit misschien zelfs de beste oplossing. Toch heeft ook maatwerk nadelen. Allereerst is het een dure oplossing, die voor veel ondernemingen dan ook niet haalbaar is. Een ander nadeel is dat men veel tijd nodig heeft om het te (laten) ontwikkelen. Ook kan maatwerkprogrammatuur bij wijzigingen in het assortiment of in de bedrijfsstructuur slechts moeizaam en tegen hoge kosten aangepast worden.

Een nieuw instrument voor controlling
Professional Planner Great Editions biedt de gebruiker een flexibele oplossing. Door de geïntegreerde bedrijfseconomische intelligentie zijn resultaat- en liquiditeitsplanningen, simulaties, scenario's, "wat, als..."-analyses en rapportages snel te realiseren. Omdat Professional Planner ook veelzijdige importmogelijkheden vanuit alle financiële systemen biedt, bespaart de gebruiker veel tijd. Een ander voordeel van dit pakket is dat het zich al bij meer dan 3.100 controllers in Oostenrijk en Duitsland bewezen heeft.

Ervaringen van een gebruiker
"Naast de expertise die nodig is voor een goed advies is ook de presentatie van wezenlijk belang. Het snel kunnen evalueren van diverse scenario's verbetert de onderhandelings-positie van onze relaties. Hierbij gebruiken wij Professional Planner als hulpmiddel. Vooral de veelzijdigheid en betrouwbaarheid spreken ons erg aan. Professional Planner is uitstekend inzetbaar voor controlling, bedrijfswaarderingen, saneringen en financierings-projecten." E.J. Haring, partner Arrow corporate finance te Houten

Over Ten Solutions B.V.
Ten Solutions B.V. is de officiële vertegenwoordiger voor Winterheller software G.m.b.H., de producent van Professional Planner in de Benelux. Sinds 1995 is Ten Solutions B.V. gespecialiseerd in bedrijfseconomische software. Zij zorgt voor de lokale ondersteuning, consultancy en marketing van het product Professional Planner.

Over Winterheller software G.m.b.H.
Winterheller software G.m.b.H. is de producent van Professional Planner en is in 1988 opgericht door Prof. Dr. Manfred Winterheller. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in ondernemingsplanning en -besturing. Winterheller software G.m.b.H. heeft vestigingen in Wenen, Graz, Düsseldorf en Frankfurt.

Neem voor meer informatie contact op met:
Ten Solutions B.V., Marcel Dix, tel. 030-6570059, fax 030-6563638 E-mail: (Mdix@tensolutions.nl) website: www.tensolutions.nl

Ten Solutions B.V.

Groeneweg 21m

3981 CK

Bunnik

Telefoon: 030-6570059reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie