Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Spraakontwikkeling bij Jamaicaanse kinderen

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Acquisition of Jamaican Phonology

Datum dinsdag 13-02-2001
Tijd 10:00 uur

Promovendus R.R. Meade

Promotor mw. prof. dr. A.E. Baker.

Meade onderzocht de spraakontwikkeling bij Jamaicaanse kinderen van 1 tot 4½ jaar. Hij gaat in op de verwerving van de lettergrepenstructuur, fonologische kenmerken, het gebruik van fonologische processen en de effecten van het taalgebruik van volwassen op de taalverwerving bij kinderen. De promovendus onderscheidt vijf ontwikkelingsstadia, waarin de taal zich van open lettergrepen en tweelettergrepige woorden ontwikkelt tot clusters van medeklinkers en lettergreepdragende consonanten. De Jamaicaanse taalgemeenschap omvat zowel het Jamaicaanse Engels als het Jamaicaanse creools. Eén op de drie kinderen ontwikkelt zich ééntalig, de overigen ontwikkelen zich tweetalig. De resultaten van het onderzoek kunnen bijdragen aan verbetering van het onderwijsbeleid en de behandeling van kinderen met een taalstoornis.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie