Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Kerkrade: leerling steelt 06 juf

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 13-02-2001 Persberichten district Kerkrade
Dinsdag 13 februari 2001 - 15.15 uur

Simpelveld; afvallende lading
Maandag 12 februari kreeg de politie om 13.10 uur een melding dat nabij de kruising Bocholtzerweg-Schilterstraat in Simpelveld een partij betonblokken lag. Ter plaatse werden inderdaad op de rijbaan en gedeeltelijk op het trottoir ongeveer 100 betonblokken aangetroffen die kennelijk van een voertuig gevallen waren. Onderzoek bracht aan het licht dat een 60-jarige man uit Simpelveld kort daarvoor twee pakken betonblokken had gekocht bij een bedrijf in die buurt. Toen de politie naar zijn huisadres reed, kwam de man hen reeds tegemoet met de bedoeling de afgevallen op te ruimen. Hij bleek twee pakken à ongeveer 100 betonblokken op een aanhanger vervoerd die normaal bestemd is voor het vervoer van voertuigen. Hij had gehoopt dat de twee dunne kunststofbandjes om de pakken heen voldoende waren geweest om alles bij elkaar te houden. Bij het nemen van de bocht bij de kruising viel echter een partij van de aanhanger. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt terwijl hijzelf aan de slag ging op de boel op te ruimen.

Kerkrade; leerling besteelt juf
Maandagmiddag 12 februari ontdekte een 46-jarige juffrouw van een basisschool in Kerkrade de diefstal van haar mobiele telefoon. De gsm had ze even in een onbewaakt ogenblik neergelegd in een ruimte van de school waarna hij gestolen werd. Omdat niemand van haar collegas de telefoon had gezien, besloot ze haar eigen nummer te bellen en te kijken waar de telefoon over ging. Dat bleek buiten nabij enkele struiken op de speelplaats van de school te zijn. De telefoon lag daar verstopt onder enkele papierresten en bladeren. Op dat moment bevond zich daar alleen een 11-jarige scholier die flink schrok toen hij de telefoon hoorde overgaan. Hij liep naar de juffrouw toe en vertelde spontaan dat haar telefoon buiten in de struiken lag zonder dat iemand hem überhaupt verteld had dat haar telefoon gestolen was. Toen de jongen nader aan de tand gevoeld werd, bekende hij al snel de diefstal van de gsm van de juf.

Eygelshoven; inbeslagname verdovende middelen
Maandagmiddag 12 januari controleerde de politie een man die kort daarvoor in een winkel aan de Veldhofstraat in Eygelshoven ongeveer 50 gram marihuana gekocht had. Omdat de politie in het verleden al vaker de winkel gecontroleerd had waarbij drugs in beslag genomen werden, werd ook nu weer een onderzoek ingesteld. Op het moment dat de politie naar binnen wilde gaan, kwam de 42-jarige in Brunssum woonachtige eigenaar van de zaak juist aangereden. In zijn auto werd ruim een halve kilo marihuana aangetroffen. Tijdens het onderzoek in zijn zaak werd verstopt in een vuilcontainer nog ruim 600 gram aan hash en marihuana aangetroffen. De verdovende middelen werden uiteraard in beslag genomen alsmede enkele duizenden guldens aan Nederlands en buitenlands geld. De politie zal een en ander rapporteren aan de gemeente zodat eventuele (sluitings)maatregelen getroffen kunnen worden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; gewonde bij aanrijding
Een 27-jarige vrouw uit Landgraaf werd maandagavond door een 41-jarige autobestuurster uit Landgraaf op de Europaweg-Zuid in Landgraaf aangereden toen ze vanaf het trottoir de rijbaan wilde oversteken. De enkele maanden zwangere vrouw werd met nog onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Landgraaf; ravage in kantine speeltuin
Maandagmiddag 12 februari werd een inbraak ontdekt in de kantine van de speeltuin aan de Melchersstraat in Landgraaf. Men kwam binnen door een stuk van de gevel van de kantine te vernielen. Binnen werd een enorme ravage aangetroffen. Vrijwel alles bleek vernield en was met verf besmeurd. Ook waren de brandblussers leeggespoten. Een in een bijgebouw staande bestuurbare grasmaaier werd op de zijkant gelegd en met een hamer ernstig vernield. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie