Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Sittard: hennepplantages

Datum nieuwsfeit: 13-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 13-02-2001 Persberichten district Sittard
Persberichten dinsdag 13 februari 2001

Sittard; hennepplantages
Het verdovende middelen team van de politie heeft maandag en dinsdag op verschillende plaatsen in Sittard gecontroleerd op het kweken van hennepplanten.
Maandagmiddag werd op de zolder van een woning aan de Morgenstraat een kleine plantage aangetroffen. Bijna 150 hennepplanten werden daar verzorgd doormiddel van een achttal verwarmingslampen, trafos, filters en dergelijke. De planten en de apparatuur werden inbeslaggenomen en vernietigd.
Na overleg met het openbaar ministerie werd de 38-jarige bewoner een schikkingsvoorstel gedaan van fl. 9250. Indien de verdachte deze boete niet betaald voor het einde van de maand moet hij binnenkort voor de rechter verschijnen.

In de Jan Steenstraat trof het verdovende middelen team dinsdagmiddag op de zolder van een woning een hennepplantage aan met 226 hennepplanten. De plantage was voorzien van de nodige apparatuur, die samen met de planten inbeslaggenomen werd voor vernietiging. De 20-jarige verdachte werd aangehouden en op het bureau verhoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt terzake overtreding van de Opiumwet.
Bij nader onderzoek door het energiebedrijf Essent, bleek dat de stroommeter was gemanipuleerd om op die manier minder dan de verbruikte energie te betalen. Tegen betaling van fl. 1000,- kon de man voorkomen dat de stroom onmiddellijk werd afgesloten. Essent stelt een nader onderzoek in naar het werkelijk verbruik van energie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie