Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Startbijeenkomst toekomst Leidse Regio en Duin&Bollenstreek

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

Afspraken voor de toekomst in de regio's

08-02-2001

startbijeenkomst Leidse Regio en de Duin&Bollenstreek Afspraken voor de toekomst in de regio's

De startnotitie Leidse regio en de Duin&Bollenstreek is door de stuurgroep in oktober 2000 vastgesteld. De voorzitter van de stuurgroep is gebiedsgedeputeerde Marcel Vissers. De overige leden van de stuurgroep zijn de heer Van Wouwe voorzitter van het Samenwerkingsorgaan Duin-en Bollenstreek (SDB) en de heer Postma voorzitter van het Samenwerkingsorgaan Leidse Regio (SLR). De startnotitie is uitgangspunt voor samenwerking tussen SDB, SLR en de provincie Zuid-Holland. Op woensdag 14 februari 2001 van 19.00 tot 22.00 uur wordt die samenwerking ingevuld tijdens de bestuurlijke startbijeenkomst op het gemeentehuis van Katwijk.

De startnotitie is de basis voor afspraken over: wonen, verkeer&vervoer, werken en natuur&landschap. Voor ieder onderwerp is een werkgroep in het leven geroepen. De voorzitters van de werkgroepen zijn; de heer Buddenbergh, burgemeester van Sassenheim voor de werkgroep werken, de heer Hillebrand, wethouder van Leiden voor de werkgroep wonen, de heer Van der Lee, burgemeester van Rijnsburg voor de werkgroep verkeer & vervoer en de heer Van der Kooi, wethouder van Zoeterwoude voor de werkgroep natuur&landschap.

De werkgroepen zullen tijdens de werkbijeenkomst hun plannen van aanpak presenteren. Het doel van de bijeenkomst is om van gedachten te wisselen over de opzet van de diverse plannen van aanpak, de afstemming tussen de werkgroepen, de communicatie met de politiek en maatschappelijke organisaties. Iedere werkgroep wordt bijgestaan door ambtelijke medewerkers van de provincie, de Leidse Regio (SLR) en de Duin- en Bollenstreek (SDB).

Uiteraard worden de maatschappelijke organisaties, belangenverenigingen alsook het bedrijfsleven uitgenodigd voor de bijeenkomsten in maart/april 2001 om mee te werken aan de verdere invulling en uitwerking van de plannen van de werkgroepen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie