Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Siemens presenteert schakelende voeding met plus en min 15 V

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Siemens

Persbericht

A&D SE 200010.448

Den Haag, woensdag 14 februari 2001

Siemens presenteert schakelende voeding met plus en min 15 V

Siemens heeft de familie van de Sitop power schakelende voedingen uitgebreid met de Sitop power dual 15 Volt. Deze stoomvoorziening beschikt over twee galvanisch gescheiden 15 Volt-uitgangen. Hiermee kan men zowel de plus- als de min-ingang aansluiten van bijvoorbeeld meetwaardegevers, laserapparatuur en scheidings versterkers. Waar men tot nu toe twee aparte stroomvoorzieningen nodig had kan men nu volstaan met een enkele voeding die aan alle eisen voldoet. De nieuwe Sitop power heeft een ingang die geschikt is voor alle gangbare 120 en 230 V wisselstroomnetwerken ter wereld. De Sitop power dual 15 Volt is met zijn robuuste en compacte uitvoering bijzonder geschikt voor de voeding van elektronische apparatuur in een ruwe industriële omgeving.

Men kan de twee potentiaalvrije 15 Volt-uitgangen van de Sitop power dual 15 Volt afzonderlijk aansluiten. Hierdoor heeft men de keuze om verbruikers met een plus/min 15 V met telkens 3,5 A in serieschakeling of met 15 V met maximaal 7A in parallel-schakeling aan te sluiten. Met een potentiometer in het front kan men eventuele spanningsverliezen compenseren over lange aansluitkabels.

De nieuwe voeding is eenvoudig te monteren door hem op een 35 mm DIN-rail te klikken. De aansluitingen zijn goed aan de voorzijde toegankelijk.

De ingang van de voeding is galvanisch gescheiden van de uitgang. De uitgang is beveiligd tegen nullast en tegen kortsluiting. Deze functionaliteit garandeert een hoge mate van beschikbaarheid.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
divisie Industrie, Herm Brunott,
tel. (070) 333 3905, e-mail: (herm.brunott@siemens.nl)

Nadere inlichtingen voor de redactie:
afdeling Persvoorlichting, Bernard H. Bos
tel. (070) 333 2325, e-mail: (bernard.bos@siemens.nl)

Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo

© Siemens Nederland N.V. 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie