Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Noord-Holland verruimen krediet grondaankopen

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, woensdag 14 februari 2001

Gedeputeerde Staten verruimen het krediet voor anticiperende grondaankopen tot 60 miljoen gulden
Gedeputeerde Staten willen beter in staat zijn om in te spelen op de mogelijkheden die de grondmarkt biedt. Daarom stelt het college Provinciale Staten voor het krediet voor anticiperende grondaankopen te verruimen van f 8 tot f 60 miljoen. Met dat krediet kan, vooruitlopend op de concrete uitvoering van projecten, grond worden gekocht. Zij stellen zich daarbij op het standpunt dat de grondaankopen zo goed als risicoloos moeten geschieden. Om de provinciale ambitie waar te maken wil het college ook een aantal andere instrumenten inzetten en aanpassen. De gebruikelijke aanpak om grond minnelijk te verwerven blijft uitgangspunt; maar wanneer dat niet lukt, bekijkt het college of het instrument onteigening ingezet moet worden, of dat er een regeling voor bedrijfsverplaatsing van kracht is, dan wel een optieregeling toegepast kan worden. Voor het realiseren van projecten willen Gedeputeerde Staten bovendien meer samenwerken met gemeenten en private partijen.
Op 27 februari zal de commissie Economie, Landbouw en Europa adviseren over het gs-besluit. Na de zomer besluiten Provinciale Staten definitief over de aanpassingen in het grondbeleid. Met de verruiming van het krediet kan de ambitie van de provincie worden versterkt, om gemaakte plannen daadwerkelijk in uitvoering om te zetten. Het gaat dan om o.a. infrastructuur, de aanleg van nieuwe groengebieden, de herstructurering van bedrijventerreinen, verbetering van de agrarische structuur en waterprojecten.

Inlichtingen: Jaap Meindersma, tel. (023) 514 47 06, meindersmaj@noord-holland.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie