Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bod op diagnostica-activiteiten van Organon Teknika

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Akzo Nobel
Zoek soortgelijke berichten
Akzo Nobel

Bod op diagnostica-activiteiten van Organon Teknika

Arnhem, 14 februari 2001 Akzo Nobel ontvangt bod van bioMérieux S.A. op de in vitro-diagnostica-activiteiten van Organon Teknika.

Organon Teknika heeft, gebaseerd op de eigen specialistische R&D-capaciteiten, een sterke wereldwijde positie voor specifieke diagnostische productlijnen en -diensten. Gezien de sterke concentratie in de zeer concurrerende diagnosticamarkt was het bedrijf echter actief op zoek naar mogelijkheden om de concurrentiebasis te verbreden en de kritische massa te vergroten, zowel bij R&D als op het gebied van internationale marketing.

"De Raad van Bestuur heeft laten weten het aantrekkelijk uitziende bod te zullen bestuderen. Het lijkt te passen in de strategie van onze Pharma-groep. bioMérieux S.A., onderdeel van de bioMérieux Pierre Fabre-groep, is een bekende en eveneens sterk innovatieve speler in de diagnostische wereld en lijkt de diagnostica-activiteiten van Organon Teknika goed aan te vullen," aldus een woordvoerder van AkzoNobel. De twee bedrijven hebben al eerder succesvol samengewerkt in Noord-Amerika.

Vertegenwoordigers van ondernemingsraden en vakbonden zijn van het bod op de hoogte gebracht en de benodigde medezeggenschapsprocedures zullen binnenkort van start gaan. Te zijner tijd zal indien noodzakelijk ook de vereiste toestemming van de betrokken instanties worden gevraagd.

Akzo Nobel wordt geadviseerd door de Deutsche Bank.


- - -


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie