Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Consumentenbond wil verlaging rundvleesprijzen

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Consumentenbond wil verlaging rundvleesprijzen
De Consumentenbond heeft met stijgende verbazing kennisgenomen van de voorgestelde maatregelen van de Europese Commissie om dreigende rundvleesbergen te vermijden. Al in december heeft de Bond het opkopen en vernietigen van gezonde runderen, puur en alleen om de hoge prijzen in stand te houden, ethisch en moreel onfatsoenlijk genoemd.

De ontstane problemen in de rundvleessector worden op deze manier alleen op de consument en op de dieren zelf afgewenteld. De Consumentenbond vindt het niet meer dan logisch dat de consumentenprijzen van rundvlees fors naar beneden gaan. De markt dient zijn werk te doen. Als er meer aanbod is dan vraag, dan dalen de prijzen.

De Europese Commissie echter probeert krampachtig de consumentenprijzen minimaal op hetzelfde niveau te houden of eerder nog te laten stijgen. Door het verlagen van de prijzen verwacht de Consumentenbond dat de vleesconsumptie toe zal nemen, aangezien er al maatregelen zijn getroffen om de veiligheid te garanderen.

Dumping van vlees in de Derde Wereld is dan niet eens aan de orde. Bovendien gaat dit volgens directeur Cohen van de Consumentenbond voorbij aan enig realiteitsbesef: "Op die manier verstoor je de lokale markten volledig. De boeren in die gebieden zullen dan flink te lijden krijgen van ons probleem. En wat gebeurt er met hen als ons overschot op is?"

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie