Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Derde hoofdrol musical Saturday Night Fever bekend

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
www.musicals.nl

Derde hoofdrol musical Saturday Night Fever bekend

Claudia de Graaf gaat de derde hoofdrol vertolken in de musical Saturday Night Fever. De kaartverkoop van deze musical start donderdag 15 februari. Eerder werd bekend gemaakt dat Joost de Jong de rol zal spelen die van John Travolta een superster maakte: Tony Manero. Tony laat de opdringerige liefde van zijn vaste danspartner Annette, gespeeld door Claudia de Graaf, onbeantwoord maar kiest voor de bloedmooie Stephanie. Chantal Janzen neemt de rol van Stephanie op zich.

Claudia de Graaf speelde in 1997 in de musical Miss Saigon de rol van Ellen. Momenteel is zij nog tot eind mei te zien in Musicals in Concert: een concert vol hoogtepunten uit tien jaar musical van Joop van den Ende Theaterproducties. Ze zingt daarin samen met Simone Kleinsma, Henk Poort en Danny de Munk verschillende musicalhits, waaronder haar solo uit Saturday Night Fever 'If I Can't Have You'. Naast haar musicalcarrière, speelt Claudia de Graaf de rol van Christine in de serie Doei van de EO. Eerdere camera-ervaring deed zij op als het Gezicht van Veronica en als presentatie-assistente van het RTL-4 programma Wie ben ik.

De musical Saturday Night Fever is ontstaan na het bioscoopsucces van de speelfilm uit 1977 met John Travolta in de hoofdrol en de muziek van de Bee Gees. De musical volgt in grote lijn het verhaal over een zoon uit een arm Italiaans immigrantengezin die opgroeit in de wijk Bay Ridge, Brooklyn, New York. Tijdens zijn zoektocht naar volwassenheid, ontsnapt hij elke avond aan de harde realiteit. In de discotheek '2001 Odyssey' droomt hij weg van een leven vol roem. Dat het er buiten de veilige muren van deze discotheek anders aan toe gaat, wordt hem keer op keer duidelijk gemaakt door zijn omgeving. Toch blijft hij in zijn droom geloven en leeft hij toe naar de danswedstrijd die hem kan laten ontsnappen aan het grimmige Brooklyn.
De musical Saturday Night Fever gaat op 17 juni 2001 in première in het Beatrix Theater in Utrecht. De eerste repetitie is op 2 april in Amsterdam.

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie