Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Delft wil advisering WVG overdragen aan RIO DWO

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft


College wil advisering wet voorzieningen gehandicapten (WVG) overdragen aan het RIO DWO

Het college wil de advisering over WVG-aanvragen overdragen aan het Regionaal Indicatie Orgaan Delft Westland Oostland (RIO DWO). Het RIO DWO indiceert al op aanvragen voor thuiszorg, verpleeghuiszorg en verzorgingshuiszorg. Door deze verbreding is het mogelijk een nog beter volledig advies te geven waardoor mensen soms ook langer thuis kunnen blijven wonen. Hierdoor ontstaat er een meer efficinte en eenduidige toegang tot zorg en dienstverlening. Tegelijkertijd stelt het college voor om de indicatie voor aanleunwoningen aan het RIO DWO over te dragen en een nieuwe bestuurlijke structuur voor het RIO DWO op te zetten.

De deelnemende gemeenten is gevraagd in te stemmen met de startnotitie "Verbreding RIO DWO" van het RIO. Daarin staat de voorgestelde procedure voor de invulling en besluitvorming voor de overgang van de indicatiestelling WVG naar het RIO DWO. De advisering op WVG-aanvragen vindt nu nog plaats door interne en externe adviseurs van de gemeente. De WVG-aanvragen bestaan uit aanvragen voor woonvoorzieningen, vervoersvoorzieningen en rolstoelvoorzieningen. Omdat het RIO DWO al de advisering verzorgt voor thuiszorg, verpleeghuishuiszorg en verzorgingshuiszorg ontstaat de mogelijkheid dan een nog beter totaal advies te geven.

In de procedure wordt verder uitgewerkt de keuzemogelijkheid om eenvoudige aanvragen onder verantwoordelijkheid van het RIO lokaal af te handelen. Delft zal nog moeten bepalen of en zo ja hoe zij hieraan invulling wil geven. De gemeente stelt tevens voor om een nieuwe bestuurlijke structuur op te zetten. Tot nog toe valt het RIO DWO onder de GGD Delfland. Wanneer de GGD Delfland gaat fuseren met de GGD West-Holland is het de vraag of het RIO hier onder kan blijven vallen.

De veranderingen voor het RIO passen in het project "Robuuste RIO's" van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit project heeft tot doel te komen tot een betere indicatiestelling. Dit leidt tot een snellere meer effectieve en meer integrale toegang tot zorg en dienstverlening voor patinten en clinten. Voor de regio Delft Westland Oostland is vanuit dit project ca 5,6 ton beschikbaar. Hiervoor zal een aanvraag worden gedaan. Aan de deelnemende gemeenten is voorgesteld Delft als de cordinerende gemeente aan te wijzen.

Nadat alle deelnemde gemeenten gereageerd hebben op de startnotitie "Verbreding RIO DWO" wordt er een definitief besluit genomen na de zomervakantie. De concrete invulling vindt dan rond de jaarwisseling plaats.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie