Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geluidsbelasting geplande woningen Terborgseweg Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Doetinchem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Wet Geluidhinder

Geluidsbelasting geplande woningen Terborgseweg (nabij Stationsplein) en Energieweg/Zaagmolenpad

Burgemeester en wethouders zijn voornemens gedeputeerde staten van Gelderland in het kader van de Wet Geluidhinder te verzoeken een hogere grenswaarde vast te stellen voor een reeks te bouwen woningen. Eén en ander houdt verband met (voor)ontwerp-bestemmingsplannen
-Torenallee 2000 -IJsseltuin- en -Hamburgerbroek 2000 - fase 1 Stationsweg-. In het eerstgenoemde geval gaat het om een rectificatie van een eerder gepubliceerd voornemen.

1. Torenallee 2000 - IJsseltuin (rectificatie) Een hogere grenswaarde is nodig voor 73 van de in totaal circa 220 geplande woningen langs de Energieweg/Zaagmolenpad. Het betreft de gewenste vaststelling van een waarde van maximaal 56 dB(A) in verband met het wegverkeerslawaai van de Energieweg/Zaagmolenpad.

2. Hamburgerbroek 2000 - fase 1 Stationsweg Een hogere grenswaarde is nodig voor 60 van de in totaal circa 150 geplande woningen langs de Terborgseweg, ter hoogte van het stationsplein.

Het betreft de gewenste vaststelling van een waarde van:


-
57 dB(A) voor wat betreft het wegverkeerslawaai van de J.F. Kennedylaan/Terborgseweg en


-
60 dB(A) voor wat betreft het spoorweglawaai van de spoorlijn Arnhem-Winterswijk.

Vanaf 15 februari 2001 liggen de stukken, die op het voornemen betrekking hebben, gedurende vier weken ter inzage in het informatiecentrum het stadhuis.

Eenieder, die opmerkingen heeft over het voornemen om een verzoek tot vaststelling van een hogere grenswaarde in te dienen, kan dit binnen de ter inzagentermijn schriftelijk kenbaar maken aan burgemeester en wethouders. Tijdens de openbare hoorzitting op dinsdag 20 februari om 10.00 uur in het stadhuis kunnen mondelinge opmerkingen worden gemaakt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het loket bouwen en wonen stadhuisvleugel, kamer 1.07, tel. (0314) 377465.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie