Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 14-02-2001 2ePersberichtwoensdag14februari2001

Politieberichten

Eindhoven: Aanhouding na inbraak
Woensdagmorgen om 09.52 uur is op de Turnhoutlaan een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor ingebroken te hebben in een woning aan de Saffier. Hij kwam de woning binnen door een raam binnen te klimmen op de eerste verdieping van de woning. Doordat de bewoner thuis kwam is de inbreker gestoord en heeft niets weg kunnen nemen. Hij is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Bedreiging
Woensdagmiddag om 17.10 uur is in de Drebbelstraat een 23-jarige man uit Eindhoven aan-gehouden. Even daarvoor had hij op de Mincklersstraat een hem onbekende persoon met een bijl bedreigd. De verdachte reed daar in zijn auto. De onbekende persoon maakte een obscene gebaar naar hem. De Eindhovenaar stopte, pakte een bijl uit de auto en bedreigde de onbekende man. Direct daarop is hij weggereden. De gewaarschuwde politie trof de man met de bijl in zijn auto aan. De bijl is inbeslaggenomen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Fraude
Door het bureau Sociale Recherche in de regio Helmond is proces-verbaal ter zake steunfraude, opgemaakt tegen een 33-jarige vrouw uit Helmond. De fraude is gepleegd in de gemeente Helmond in de periode van 3 december 1999 tot en met 4 juli 2000. De vrouw heeft in die tijd samengewoond met een man zonder dat zij dit doorgegeven had aan de Sociale Dienst. Hierdoor is de gemeentelijke sociale dienst voor een bedrag van 14.389,24 benadeeld. Dit bedrag zal worden terug gevorderd.

Helmond: Inbraak in bedrijf
Dinsdagmiddag tussen 17.30 en 17.45 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Churchilllaan. De voordeur is geforceerd. Uit het pand zijn twee laptops gestolen.

Helmond: Hennepkwekerij opgerold en verdachte aangehouden Op de Prins Karelstraat is woensdagochtend om 11.10 uur een 29-jarige vrouw uit Helmond in haar woning aangehouden. De vrouw werd aangehouden omdat de politie in een garage, die bij de woning hoort, een in werking zijnde hennepkwekerij aantrof. 275 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Tevens werd illegaal stroom afgetapt voor het kweken van de planten. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Helmond: Belediging
Woensdagmiddag om 13.40 uur is op de Hurksestraat een 20-jarige fietser uit Helmond aan-gehouden. De man hinderde daar een politieagente bij een verkeerscontrole. Op vordering te vertrekken, weigerde de man te gaan. Hij bleef staan en bezigde zeer onwelvoeglijk taal naar de agente, die de man aanhield. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Brom- / snorfietscontrole
Woensdag is op de Markt, Tolpost en de Sjef de Kimpepad een brom- / snorfietscontrole ge-houden. 46 personen zijn bekeurd voor: 34x voor overschrijden maximumsnelheid van de constructiesnelheid; 4x geen certificaat; 1x onjuist gebruik oranje plaat en 7x rijden zonder helm. Drie brom- / snorfietsen zijn inbeslaggenomen voor een technisch onderzoek.

Gemert: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 7.45 en 9.30 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Pandelaar. 451 Voertuigen zijn gecontroleerd. 48 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Bakel: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 11.00 en 14.00 uur is op de Gemertseweg een snelheidscontrole gehou-den. Van de 711 gecontroleerde voertuigen reden er 153 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

Deurne: Verdachte bedreiging onder verzet aangehouden Woensdagochtend is rond 9.10 uur in een pand aan de Deurneseweg een 45-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van een 33-jarige vrouw uit Eindhoven. De verdachte is onder verzet aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Budel: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 9.45 en 12.45 uur is op de Nieuwstraat een snelheidscontrole gehouden. 800 voertuigen zijn gecontroleerd. 160 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Maarheeze: Inbraak in een bedrijf
Vanmorgen omstreeks 08.30 uur werd er ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijf aan het Rondven. Men was binnen gekomen door forcering van een rolluik. Uit het bedrijf zijn een televisietoestel, een computer, printer, magnetron en een koffiezetapparaat weggeno-men.

Maarheeze: Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole woensdagmiddag op de Moonslaan zijn 85 voertuigen gecontro-leerd. 30 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een pro-ces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Op de Luikerweg zijn woensdag 532 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 32 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 173 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie