Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Arie Slob geïnstalleerd als kamerlid ChristenUnie

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ChristenUnie

14 februari 2001

De lege stoel van Gert Schutte bleef geen dag onbezet

Arie Slob geïnstalleerd als Kamerlid

De zetel bleef geen dag onbezet. Gisteren nam Gert Schutte officieel afscheid van de Tweede Kamer. Vandaag nam Arie Slob (39) de lege plaats in. De aanwinst van de ChristenUnie is gepokt en gemazeld in de lokale politiek, waar hij de politiek dichtbij de mensen bracht. Hij zal zich in de Tweede Kamer vooral bezighouden met Onderwijs en Binnenlandse Zaken.

Arie Slob verruilt een zetel in de gemeenteraad van Zwolle voor een zetel in de Tweede Kamer. In 1999 kozen zijn collega-raadsleden hem tot Politicus van het jaar. Gisteren nam hij in zijn woonplaats nog de Periodieke Politieke Peper Prijs in ontvangst voor zijn jarenlange kwalitatieve inbreng en inzet voor de politieke zuiverheid in de Zwolse politiek.

De nieuwe man van de ChristenUnie is iemand die een politiek-inhoudelijke bijdrage aan het debat graag koppelt aan het mobiliseren van mensen. Hij was in 1999 de bezielende kracht achter een groot aantal gebedsdiensten in het hele land n.a.v. de kabinetsplannen inzake abortus en euthanasie. Hij is ook de geestelijk vader van het platform Verzet tegen geweld.

Arie Slob studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Groningen en was tot vandaag werkzaam als projectleider bij een schoolbegeleidingsdienst. Hij is getrouwd en vader van vier kinderen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie