Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Centrum voor Antilliaanse/ Arubaanse jongeren in Almere

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Almere
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

CENTRUM VOOR ANTILLIAANSE/ ARUBAANSE JONGEREN OFFICIEEL GEOPEND

Het ontmoetingscentrum voor Antilliaanse en Arubaanse jongeren wordt is op dinsdag 13 februari. officieel geopend door drs. C.P. de Haseth, gevolmachtigd minister van de Nederlandse Antillen en mevrouw A.W.M. Spruit, wethouder Welzijn van de gemeente Almere. Het centrum krijgt de naam Nos Kultura en is gevestigd in Almere Buiten aan Westeinde 25. Sinds 1 december 2000 heeft centrum al warm gedraaid.

Nos Kultura biedt Antilliaanse en Arubaanse jongeren de mogelijkheid om met leeftijdgenoten op een veilige en vertrouwde wijze de vrije tijd in te vullen. Er zijn begeleiders aanwezig die de jongeren kunnen helpen bij het maken van keuzes op het gebied van scholing en werk en hen kunnen adviseren op basis van eigen ervaringen. Ook verwijzen zij de jongeren zo nodig door naar professionele instanties, zoals Un kaso di Balansa. Het centrum heeft als alomvattend doel het voorkomen en verkleinen van de kansen dat de jongeren in de criminaliteit geraken.

Ernstige overlastproblemen in Almere Buiten de zomer van 1999 hebben geleid tot een plan van aanpak gericht op Antilliaanse/Arubaanse jongeren. Nos Kultura maakt deel uit van het Plan van Aanpak.

In mei 2000 besloot de Almeerse gemeenteraad geld voor dit centrum beschikbaar te stellen. Er is vanaf dat moment een regiegroep in het leven geroepen waarin stichting Profor, Kompaan, de politie en welzijnsinstelling De Schoor intensief samenwerken met de gemeente. Stichting Profor coacht de begeleiders, die onder andere via het werkgelegenheidsproject Un Kaso di Balansa zijn geworven.

Aan het einde van dit jaar zal de gemeenteraad aan de hand van evaluatie met zowel omwonenden, winkeliers als met de jongeren, vaststellen of een dergelijke voorziening structureel onderdeel moet uitmaken van het pakket van maatschappelijke voorzieningen in Almere.

Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie