Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vakantiewerk naast kinderbijslag mag tot 2100 gulden

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

www.minszw.nl

MIN SZW: Vakantiewerk en kinderbijslag

Nr. 2001/28
14 februari 2001

Vakantiewerk en kinderbijslag

Kinderen mogen in 2001 in de zomermaanden tot 2100 gulden bijverdienen met vakantiewerk zonder dat dit invloed heeft op het recht op kinderbijslag in het derde kwartaal. Dit is 250 gulden meer dan in 2000. Staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dit bepaald. Het vrijgestelde bedrag wordt jaarlijks aangepast aan de hand van de wijziging van het nettominimumloon.
Als de inkomsten uit vakantiewerk meer dan 2100 gulden bedragen, wordt alleen met het meerdere rekening gehouden bij de beoordeling van het recht op kinderbijslag.

Daarnaast mogen kinderen het hele jaar door met een bijbaantje een bepaald bedrag bijverdienen, zonder dat dit van invloed is op de kinderbijslag. Deze bedragen worden elk jaar op 1 oktober vastgesteld. De hoogte is onder meer afhankelijk van de leeftijd en woonsituatie van het kind.

14 feb 01 14:43

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie