Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toelating landbouwkundig onmisbare middelen van kracht

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Toelating landbouwkundig onmisbare middelen van kracht

14 februari 2001 - Vanaf woensdag 14 februari treedt een wijziging van de Bestrijdingsmiddelenwet 1962 in werking. Deze wetswijziging voorziet in een toelating van rechtswege voor gewasbeschermingsmiddelen met de volgende werkzame stoffen: carbaryl, carbofuran, chloorpyrifos, chloridazon, dichloorvos, fenbutatinoxide, parathion-ethyl, penconazool, pirimifos-methyl, propachloor en simazin voor een aantal in de bijlage bij de wet vermelde toepassingen. Deze toelatingen gelden tot 1 juli 2001, met een verlenging tot 1 juli 2002 indien op 1 juli 2001 een onmisbaarheidsaanvraag bij het CTB is ingediend. Daarnaast biedt de wetswijziging de mogelijkheid om gewasbeschermingsmiddelen die niet voldoen aan de milieu-toelatingseisen, toe te laten, mits het middel landbouwkundig onmisbaar is. Een onmisbaarheidstoelating geldt voor 2 jaar, met een eenmalige verlengingsmogelijkheid van 2 jaar. Gebruikers worden via toelatinghouders en handelaren geïnformeerd over de aangepaste gebruiksvoorschriften van de nu toegelaten middelen. Voor het middel dichloorvos zal opnieuw een receptensysteem gelden.

In een ministeriële regeling zal nog een stelsel van administratie verplichtingen worden geregeld voor de productie, handel, opslag en distributie van gewasbeschermingsmiddelen in het algemeen en het gebruik van landbouwkundig onmisbare middelen in het bijzonder. Ook zal het verbod om bepaalde gewasbeschermingsmiddelen aanwezig te hebben op een bedrijf waar geen sprake is van een teelt waarvoor die middelen zijn toegelaten, worden uitgebreid tot alle gewasbeschermingsmiddelen.

Meer informatie over het gebruik van de nu toegelaten middelen is binnenkort te vinden op www.minlnv.nl/pd

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie