Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Softwareafdeling McAfee vergroot marktaandeel in GB

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Softwareafdeling van McAfee vergroot haar dominant marktaandeel in Verenigd Koninkrijk

Volgens Romtec-GFK bezit McAfee nu een marktaandeel van meer dan 50% van de antivirusmarkt

Brussel/Ámsterdam, februari 2001 - McAfee, een business-unit van Network Associates (Nasdaq: NETA), kondigde vandaag aan dat het bedrijf zijn aandeel op de markt van de antivirussoftware sinds oktober 2000 met 8,1% vergroot is, tot 56,1%. Dit is bijna het dubbele van zijn dichtste concurrent, Symantec.

"De producten van McAfee zijn duidelijk de marktstandaard voor klanten die op zoek zijn naar toonaangevende beheerbare oplossingen die kunnen tegemoetkomen aan de vereisten van de hedendaagse Interneteconomie", aldus Sarah Whipp, Director of Worldwide Channel Marketing bij McAfee, het antivirusbedrijf van Network Associates. "Nu onze geavanceerde virusbeschermingsproducten ook de toon aangeven op het vlak van breedband- en internettoepassingen en draadloze toepassingen, zal McAfee blijven tegemoetkomen aan de klantenbehoeften, door de kracht en de reikwijdte van het Internet optimaal ten dienste te stellen van zijn klanten."

McAfee biedt uitgebreide oplossingen om e-businesses te beschermen tegen aanvallen van kwaadwillige Internetapplets en -virussen. McAfee Anti Virus Defense (AVD) is de alom geprezen meerlagige virusbeveiligingsoplossing. Deze oplossing bestaat uit WebShield Internetgateway-bescherming, GroupShield e-mailserver-bescherming, NetShield-software voor bestandsservers, VirusScan-software voor desktopgebruikers, VirusScan TC-software voor mobiele gebruikers en de VirusScan Wireless-oplossingen voor draadloze apparatuur. McAfee biedt ook schaalbare tools om het virusbeschermingsbeleid en updates en rapportering via Internet te beheren, met ePolicy Orchestrator en de Enterprise SecureCast-technologie.

Alle producten van McAfee worden geruggensteund door een van 's werelds toonaangevende onderzoeksorganisaties op het vlak van antivirus, McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit is het team dat als eerste Melissa identificeerde, evenals Bubbleboy en Phage, het eerste PalmOS-virus. AVERT vrijwaart klanten tegen de steeds complexere en frequentere Internetaanvallen die de e-business dreigen lam te leggen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met McAfee op het nummer 800-338-8754. U kunt ook terecht op het Internet op www.mcafeeb2b.com.

Over Network Associates
Network Associates Inc., met hoofdkwartier in Santa Clara, Calif., is een leidend leverancier van beveilings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business. De vijf business units van Network Associates -- PGP Security (firewall, detectie van indringing, codering), Sniffer Technologies (netwerk- en toepassingsbeheer), Magic Solutions (op het web gebaseerde oplossingen voor service desks), McAfee (antivirus), en myCIO.com (beveiligings- en antivirusdiensten) -- produceren de beste oplossingen van hun categorie en gebruiken kerntechnologieën om de veiligheid en beschikbaarheid te garanderen die e-business nodig heeft. Network Associates is ook meerderheidsaandeelhouder van McAfee.com, één van de grootste business application service providers op basis van betaalde abonnementen ter wereld. Voor meer informatie bereikt u Network Associates op het nummer +31 (0)20 586 6100 of op het Internet: www.nai.com .

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada , B 43, 1020 Brussel.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met:

Suzanne van Donge
Benita Dreesen
Network Associates International BV Creative
Strategies NV
Tel.:+31 (020) 586 62.15 Tel. +32
(02) 267 41 60
(Suzanne_van_donge@nai.com)
benita@creative-strategies.be


OPMERKING: Network Associates, McAfee, PGP, VirusScan, Sniffer en Magic Solutions zijn geregistreerde handelsmerken van Network Associates, Inc. en/of zijn filialen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere registreerde en niet-geregistreerde handelsmerken in dit document zijn eigendom van de respectieve eigenaars.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie