Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Borland steunt reddingsactie pinguïns met verkoop shirts

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Borland steunt reddingsactie pinguïns tijdens Kylix-introductie

Verkoop t-shirts levert extra bijdrage aan schoonmaken Zuid-Afrikaanse zwartvoetpinguïns.

Amstelveen, 14 februari 2001 - Borland Software Corporation, marktleider op het gebied van implementatieplatforms voor e-Business, combineert de introductie van Borland Kylix met een sponsoractie. Kylix is de eerste omgeving voor applicatieontwikkeling voor het Linux-besturingsysteem met een intuitieve visule ontwikkelomgeving, een geoptimaliseerde native compiler, interactieve debugger en een uitgebreide componenten-bibliotheek voor het snel kunnen ontwikkelen van Web-, desktop en database-applicaties. Middels de verkoop van t-shirts tijdens de introductie op 14 februari wordt een bijdrage geleverd aan het schoonmaken en terugzetten van zwartvoetpinguïns, die vanaf juni van het afgelopen jaar door een olieramp voor de kust van Zuid-Afrika worden bedreigd. Borland heeft gekozen voor sponsoring van deze actie omdat de pinguïn het Linux-symbool is.

Op 23 juni van het afgelopen jaar verging de ijzerertscarrier 'Treasure' voor de kust van Zuid-Afrika. Daarbij is 1.300 ton zware stookolie vrijgekomen, die enkele dagen later op de kust van Robbeneiland en Dasseneiland aanspoelde. Hierdoor werden 50.000 volwassen zwartvoetpinguïns en 20.000 kuikens bedreigd door de olie. Dit is ongeveer 40% van het totaal aantal zwartvoetpinguïns wereldwijd. De schoonmaakactie is een initiatief van de Stichting Dierentuinen Helpen, het natuurbeschermingsfonds van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). De NVD is verantwoordelijk voor het beheer van dierpopulaties en er zijn twaalf dierentuinen en dierenparken in Nederland bij aangesloten.

Stella van Emmerik, hoofd communicatie van Dierenpark Amersfoort licht de actie toe. "Vrijwel direct na de ramp kwam een reddingsactie op gang, gecoördineerd door de Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds - SANCOBB. Ondertussen zijn al veel pinguïns schoongemaakt en weer uitgezet. Maar nog steeds komen er wekelijks tussen de 100 en 200 besmeurde pinguïns aan land. Om ook deze pinguïns te kunnen redden is geld nodig. De Stichting Dierentuinen Helpen is dan ook blij dat Borland deze actie steunt. Om de verkoop kracht bij te zetten, geeft Dierenpark Amersfoort een gratis vrijkaartje bij elk verkocht t-shirt." "De Kylix-introductie leent zich uitstekend voor een sponsoractie", zegt Wim Hoek, Marketing Manager van Borland. "Omdat we met Kylix een hoop aandacht genereren en veel bezoekers krijgen op onze launch-events, kan het goede doel meeliften op onze publiciteit. Aangezien de pinguïn het Linux-symbool is, was een goed doel voor deze introductie snel gevonden. We kwamen in contact met Dierenpark Amersfoort omdat we in Amersfoort het Nederlandse launch-event organiseren en die gaf aan dat er geld nodig was voor de schoonmaakactie van de zwartvoetpinguïns. Tijdens de launch events in Nederland en België verwachten we in totaal ruim 1000 mensen. Tijdens de events in Nederland en België verkopen we t-shirts voor 35 gulden per stuk. De gehele opbrengst van de sponsoractie gaat naar de reddingsoperatie."

Voor de achtergronden van de olieramp en de reddingsactie zie: www.uct.ac.za/depts/stats/adu/oilspill/index.htm

Borland Kylix
Borland Kylix is de eerste snelle applicatie-ontwikkelingsomgeving voor het Linux-platform die gebruik maakt van oorspronkelijke codes. Het is een op componenten gebaseerde ontwikkelomgeving voor een tweeweg visuele ontwikkeling van grafische gebruikersinterfaces, Internet-, database- en webserver-applicaties. Kylix integreert een ontwikkelomgeving met interactieve bug-opsporing en -verwijdering en een componenten-bibliotheek. Hiermee hebben ontwikkelaars de tools om snel Web-, desktop- en database-applicaties voor Linux te ontwikkelen. Voor meer informatie over Kylix: www.borland.com/kylix.

Over Borland
Borland is een toonaangevend leverancier van ontwikkelgereedschap en services voor Internettoegang en -infrastructuur. De producten van het bedrijf ondersteunen alle standaardbesturingssystemen, waaronder Linux, Solaris en Windows. Borland werd in 1983 in Scotts Valley opgericht en heeft wereldwijd kantoren. Het Europese hoofdkantoor staat in Amstelveen. Meer informatie is te vinden op www.borland.nl
Borland heeft ook een community site: www.community.borland.com

Meer persinformatie/illustraties

Borland
Wim Hoek
Marketing Manager Benelux, Italy and Spain
telefoon: 020 503 5155
fax: 020 503 5170

Lammers van Toorenburg PR
Francine Loos
telefoon: 030 656 5070
fax: 030 656 5473
e-mail: (francine@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie