Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU blijft aandringen op vrijlating Kosovaarse gevangenen

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Europese Unie blijft aandringen op vrijlating Kosovaarse gevangenen

STRAATSBURG (14/02) - De Europese Unie heeft reeds herhaaldelijk aangedrongen op de vrijlating van alle Kosovaars-Albanese gevangenen in Servië, recent nog tijdens het bezoek van de troïka en een europarlementaire delegatie aan Belgrado. Dat verklaarde commissaris Neil Kinnock in antwoord op een vraag van VU&ID-europarlementslid Bart Staes.

Het parlement van de Federale Republiek Joegoslavië bespreekt een amnestiewet voor dienstweigeraars van het Volksleger en gevangenen die veroordeeld zijn wegens criminele daden tegen het leger of wegens "staatsvijandige activiteiten". Deze amnestiewet is volgens de Joegoslavische justitieminister Moncilo Grubac niet van toepassing op "terroristen". ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie