Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Ambulance verwacht shockeffect ambulancehulpverleners

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Ambulance is een vakgroep van de CNV Bedrijvenbond

14-02-2001

CNV Ambulance verwacht shockeffect ambulancehulpverleners na Europees vonnis slaapdiensten

CNV Ambulance verwacht een shockeffect onder de werkgevers in het ambulancevervoer. Aanleiding vormt de gerechtelijke uitspraak van het Europese Hof van Justitie in Straatsburg dat in oktober vonniste dat zogenaamde slaapdiensten als reguliere werktijd moet gelden. Alle uren die ambulance-hulpverleners doorbrengen in de parate nabijheid van hun voertuig moeten dus worden geteld. \"Hiermee zijn de grenzen van de Arbeidstijdenwet dus bliksemsnel in zicht\", verduidelijkt vakgroepcoördinator Albert Daverschot.

De zogenaamde slaapdiensten werden juist ingevoerd om de uitreksnelheid van de hulpverleners te vergroten. Bij gewone piketdiensten valt nauwelijks van de medewerkers te verwachten dat ze midden in de nacht binnen drie minuten volledig bemand vanuit de thuissituatie achter het stuur van de ambulance zitten.

Volgens vakbondsbestuurder Daverschot studeert de bond nu op de gevolgen van dit Europese vonnis. \"We hebben het punt inmiddels al aangekaart bij de werkgevers in deze sector die vallen onder de cao-bepalingen.\"

CNV Ambulance streeft naar een kwalitatief hoog niveau van hulpverlening, binnen de wettelijke grenzen voor het personeel. Oplossing hiervoor kan zijn dat ambulance diensten met volledig parate ploegen gaan werken.Hierdoor wordt voorkomen dat \'s nachts de vijftien minutengrens wordt overschreden.

Volgens Daverschot is het haast onvermijdelijk dat het vonnis zal leiden tot personeelstekorten. \"Als de officiële werktijd er op zit, met of zonder uitruk, zullen collega\'s het werk moeten overnemen om de paraatheid op peil te houden.\"

Nadere inlichtingen:

Albert Daverschot (vakgroepcoordinator)
06 - 51601991
Wouter de Jong (persvoorlichter)
030 - 6348243

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie