Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Combinatie van MP3-speler en digitale videocamera

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Kodak introduceert de mc3: digitale video, muziek en foto's in een aantrekkelijk en stijlvol apparaat

Combinatie van MP3-speler en digitale videocamera

Vianen, 14 februari 2001 - Kodak introduceert de mc3, een leuk en handig nieuw apparaat met niet één, maar drie functies. De nieuwe compacte Kodak mc3 kan video plus geluid opnemen, MP3 audio afspelen en digitale foto's nemen, snel en eenvoudig. De mogelijkheden van de Kodak mc3 zijn net zo uitgebreid als de verbeelding van de gebruiker; de opslagcapaciteit is alleen beperkt door de omvang van de geheugenkaart. De Kodak mc3 is vanaf 26 april op de markt en de prijs zal NLG 899,- , inclusief BTW bedragen.

"Dit is echt een bijzonder product, waarmee Kodak zich richt op jongeren die vragen om geavanceerde lifestyle- apparaten voor een aantrekkelijke prijs," zegt Damian Dinning, Senior Product Marketing Manager - Capture van Kodak Digital & Applied Imaging Europe Middel East and Africa. "De Kodak mc3 combineert digitale muziek, video en foto's in één apparaat, waardoor deze mogelijkheden voor een bredere markt toegankelijk worden."

Met de eenvoudig te gebruiken Real Jukebox software kan de gebruiker zijn eigen digitale jukebox samenstellen en muziek van CD's omzetten in MP3-formaat. De mc3 doet ongeveer zes uur met één set van drie batterijen (als er alleen MP3-bestanden worden afgespeeld). Het opnemen van foto's en van bewegende beelden is erg makkelijk en de resultaten kunnen worden bekeken op het kleuren LCD-scherm van de mc3, alvorens deze in de computer te zetten via het snelle en handige USB docking station. Het LCD-scherm is ontworpen voor optimale zichtbaarheid in helder licht, waardoor het scherm perfect is voor gebruik buitenshuis. De foto- en de videobestanden die door de mc3 worden opgenomen kunnen ook eenvoudig en snel met behulp van de meegeleverde software via e-mail worden verstuurd.

De Kodak mc3 heeft een ingebouwde microfoon en luidspreker. De meegeleverde Arcsoft Video Impressions software maakt geavanceerde videobewerking mogelijk en heeft mogelijkheden om albums samen te stellen. De unit heeft een audio/video-aansluiting voor het afspelen van muziek via een geluidsinstallatie thuis of in de auto, of via een hoofdtelefoon. Video plus geluid kan worden afgespeeld via een tv of videorecorder.

Het geheugen van de mc3 kan onbeperkt worden uitgebreid door eenvoudig geheugenkaarten toe te voegen. De unit wordt geleverd met een CompactFlash geheugenkaart van 16MB. Deze capaciteit is voldoende voor:


· Opslaan en afspelen van een half uur digitale muziek van FM-kwaliteit, of een kwartier muziek van CD-kwaliteit, of
· 110 digitale foto's, of

· ongeveer 1,25 minuten video met 20 beelden per seconde of 5,5 minuten met 10 beelden per seconde, opgeslagen in QuickTime-formaat.
Als de mc3 wordt gebruikt als een MP3-speler kan het LCD-scherm worden gebruikt om de informatie van de nummers weer te geven. De mc3 beschikt ook over een grafische equalizer, en functies voor auto repeat en shuffle.

De Kodak mc3 is compatibel met Windows PC's en de Macintosh, en wordt geleverd met:
· hoofdtelefoon

· 16MB CompactFlash-geheugenkaart

· USB docking station

· 3 batterijen (AAA-formaat)

Voor de mc3 zijn de volgende accessoires leverbaar:
· draagtas in de vorm van een holster

· Audio/video outputkabel

· Extra CompactFlash-geheugenkaarten

· Oplaadbare batterijen

· Laadapparaat

Kodak Digital & Applied Imaging maakt deel uit van Eastman Kodak Company en biedt snelle, gemakkelijke en effectieve end-to-end oplossingen voor digitale beeldverwerking, voor zowel zakelijk, professioneel als persoonlijk gebruik. De productportfolio bevat alle aspecten van het digitale proces, van opname en opslag tot beeldmanipulatie en afdruk, met onder andere digitale camera's, draagbare scanners, printers en print en cd-media. Meer informatie over Kodak producten en diensten is te vinden op: www.kodak.com.

Voor meer informatie:
Kodak Nederland B.V.
Contactpersoon: Bert de Wit
Tel.: 0347 - 363 799

of

Monogram Communication Strategies (MCS)
Contactpersoon: Judith van Essen/Marguerite van der Heyden Tel.: 023 - 562 82 08
(judithve@monogram.nl) / (margueritevdh@monogram.nl)

Kodak Helpdesk Nederland: 020 - 3469372

Beeldmateriaal is op aanvraag beschikbaar bij MCS. Binnenkort zijn bij MCS tevens evaluatie-exemplaren beschikbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie