Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiële aftrap van de opleiding Informatica & Economie

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

14 februari 2001

Officiële aftrap van de opleiding Informatica & Economie

Op 14 februari vindt de officiële aftrap plaats van de opleiding Informatica & Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De nieuwe opleiding van de Faculteit der Economische Wetenschappen (FEW) startte in september 2000 met 145 studenten. Vernieuwend aan deze opleiding is dat de disciplines informatica en economie worden geïntegreerd. De opleiding is ingericht in nauwe samenwerking C/TAC-Align, Cambridge Technology Partners, CMG, IBM, Microsoft en Ordina/IDR, die samen de Raad van Advies vormen. Met deze opleiding speelt de FEW in op de actuele ontwikkelingen in de bedrijfsautomatisering waarbij grote behoefte is aan 'context-bewuste' informatici die de informatie- en communicatietechnologie van vandaag kunnen inzetten voor de verdere optimalisering van de bedrijfsprocessen.

Integratiegedachte

Integratie van de disciplines Informatica en Economie begint met het propedeuse- en doctoraal-1-vak I&E-integratie. Op een praktische manier wordt behandeld hoe facetten uit de basisstof Economie met technieken uit de informatietechnologie toegepast kunnen worden. In de latere jaren van de opleiding wordt deze integratiegedachte een leidraad. Studenten kunnen kiezen uit twee zogeheten mesors, die expliciet op deze integratie gericht zijn. Op dit ogenblik worden als mesors aangeboden Informatiemanagement, het gebruik van computers binnen de Finance, en natuurlijk E-Business.

De Raad van Advies

C/TAC-Align, Cambridge Technology Partners, CMG, IBM, Microsoft en Ordina/IDR werken samen met de FEW voor deze nieuwe opleiding. Door hun inbreng zijn bijvoorbeeld in de basis integratievakken de onderwerpen Communicatieve Vaardigheden en Projectmanagement geïncorporeerd. De bedrijven leveren niet alleen advies, maar detacheren ook ervaren projectmanagers die groepjes studenten onder hun hoede genomen hebben.

Ook op meer technisch-inhoudelijk vlak is er goede samenwerking. Zo wordt bijvoorbeeld op het ogenblik gewerkt aan het opzetten van het programmeeronderwijs op basis van Component Based Development, een techniek die in de praktijk standaard begint te worden, terwijl kennis hiervan op universiteiten nog maar mondjesmaat doorgedrongen is.

Samen met de Raad van Advies wordt nagedacht over een praktisch gerichte en wetenschappelijk verantwoorde manier om deze kennis aan te bieden. De ervaring die hiermee is opgebouwd in de bedrijven en de hulpmiddelen die daarbij ingezet worden zijn van cruciaal belang.

Ook over verdere samenwerking wordt nagedacht, bijvoorbeeld bij stageplaatsen en coördinatie en in onderzoeksprojecten.

Uitnodiging:

U wordt van harte uitgenodigd om op woensdag 14 februari a.s. om 14.30 uur aanwezig te zijn op een bijeenkomst waarop ludieke wijze gevierd wordt dat de opleiding gestart is en tegelijk de samenwerking met de Raad van Advies officieel bekrachtigd wordt. Plaats: Woudestein, zaal B 5.

Het programma:

15:00 16:30

Prof.dr. A. de Bruin (Opleidingsdirecteur I&E), dr.ir. G.M. Wijers (Ordina/IDR), drs. G. van der Wilk (CMG) en ir. A.A.J. Reuver MPA (IBM) spreken over de integratie van Informatica en Economie en over de integratie van het bedrijfsleven met het (hoger) onderwijs.

16:30 17:00

Ludieke aftrap van de opleiding m.m.v. prof.dr. E.G.J. Vosselman, decaan van de Faculteit der Economische Wetenschappen. Essentieel voor het welslagen hiervan is dat eenieder een mobiele telefoon op zak heeft.

17:00

Borrel

Verdere informatie (uitsluitend voor de redactie):

Een persmap is beschikbaar bij dr.ir. J. van den Berg, tel (010) 408 13 42, e-mail (jvandenberg@few.eur.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie