Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 13-02-2001 3ePersberichtdinsdag13februari2001

Politieberichten

Eindhoven: Toerist vergeet wereld tas
Maandagavond omstreeks 18.30 uur stond een 25-jarige toerist uit Australiër in een abri, vermoedelijk op of in de directe omgeving van de Kerkstraat, op de bus te wachten. De man die een wereldreis maakt had zijn plastictas, met daarin een videocamera en videobanden, naast zich op de grond gezet. Hij geraakte daar in gesprek met twee Nederlandse mannen, die op een andere bus stonden te wachten. Even later stapte hij in zijn bus. Kort daarna bemerkte hij dat hij zijn tas had vergeten. De man ging terug maar trof niets meer aan. De Australiër is ernstig gedupeerd. De videobanden bevatte beelden van zijn tot nu toe ge-maakte wereldreis. De eerlijke vind(er)ster wordt verzocht de plastic tas met inhoud te be-zorgen in het politiebureau van de afdeling Gestel Stratum, gelegen aan de Aalsterweg.

Eindhoven: Zakkenrollerij
Dinsdagmiddag omstreeks 13.20 uur is van een 20-jarige vrouw uit Weert haar portemonnee gestolen. Zij liep te winkelen in de Rechtestraat. Bij het afrekenen aan de kassa bemerkte ze dat de portemonnee uit haar rugtas verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en persoonsbescheiden.

In het Winkelcentrum Woensel is dinsdagmiddag omstreeks 13.35 uur een 50-jarige vrouw uit Bladel slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Zij was daar aan het winkelen. Plotseling liep er iemand tegen haar aan. Kort daarna bemerkte ze dat de portemonnee uit haar jaszak verdwenen was. In de portemonnee zaten meerdere pasjes en wat geld.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Dinsdagmiddag is een roodlichtcontrole gehouden op de kruising Kloosterdreef Europalaan en de Dr. Cuyperslaan. 8 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet stoppen voor het roodlicht.

Helmond: Winkeldiefstal
Dinsdagmiddag om 12.05 uur is op de Brouwhorst een 26-jarige man uit Helmond aange-houden. Kort daarvoor had hij bier en frisdrank uit een winkel genomen, zonder daarvoor te betalen. Drie winkelmedewerkers hielden de man aan en droegen hem over aan de politie. In de rugzak die verdachte bij zich had zijn 15 bierblikjes en een fles frisdrank aangetroffen. Bij fouillering schopte de verdachte een agent. De man is voor verhoor overgebracht naar het po-litiebureau.

Helmond: Diefstal auto
Tussen donderdagmorgen 10.00 en dinsdagmorgen 10.30 uur is vanaf de Pistoriusstraat een rode personenauto, Toyota Corolla, kenteken JD-Sl-76, gestolen.

Heeze: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 11.15 en 14.15 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Leenderweg. Van de 718 gecontroleerde voertuigen reden er 35 harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u.

Sterksel: Snelheidscontrole
Dinsdagmiddag tussen 15.15 en 17.30 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Past. Thijssenlaan. 375 voertuigen zijn gecontroleerd. 65 daarvan reden sneller dan de toegesta-ne snelheid. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 118 km/u.

Mierlo: Diefstal auto
Maandag tussen 19.00 en 22.00 uur is vanaf de Franciscanessenhof een witte personen-auto, Opel Kadett, kenteken SJ-74-DG, gestolen.

Bladel: Winkeldiefstal
Dinsdagmiddag rond 15.10 uur is een 65-jarige vrouw uit Bladel betrapt bij het plegen van goederen uit een winkel aan de Sniederslaan. Zij nam een stofkam, ter waarde van fl. 9,95, weg zonder deze af te rekenen. De verdachte is overgedragen aan de politie en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vrouw kreeg een geldboete van fl. 240,- opgelegd.

Vessem: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 16.40 en 19.00 uur is op de Wilhelminalaan een snelheidscontrole gehou-den. 664 Voertuigen zijn gecontroleerd. 80 daarvan reden sneller dan de toegestane snel-heid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie