Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 14-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 14 februari 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: vrouw beroofd
Een 76-jarige vrouw uit Groningen is gistermiddag in de Haddingestraat in Groningen beroofd van haar handtas. De vrouw fietste bij een winkel weg waar ze net boodschappen had gedaan. Bij het wegfietsen merkte ze dat haar fiets werd tegengehouden en zag dat een onbekende man haar handtas uit haar fietstas wegnam en er hard mee wegliep. In de tas zat, naast persoonlijke papieren, een geldbedrag van ongeveer 75 gulden. De politie onderzoekt de beroving.

Groningen: drugs in woning
De politie heeft gistermorgen de 34-jarige bewoner van een woning aan de West Indischekade in Groningen aangehouden. De politie beschikte over informatie dat in de woning van de Groninger harddrugs zouden worden verkocht. Bij onderzoek in het pand werd ruim zeven gram heroïne en cocaïne aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is na verhoor op het politiebureau heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man slaat vrouw
De politie heeft gisteravond in de Gelkingestraat in Groningen een 19-jarige man uit Leek aangehouden. De man mishandelde zonder enige aanleiding een door de Gelkingestraat fietsende vrouw. Het slachtoffer, een 56-jarige vrouw uit Groningen, fietste in de richting van het Zuiderdiep en werd plotseling door de Leekster, die juist uit een coffeeshop kwam, aangevallen. Hij sloeg en schopte de fietsende vrouw die daardoor kwam te vallen. Ook daarna werd de vrouw nog door de man geslagen en geschopt. Ze liep geen noemenswaardig letsel op. Omstanders en een buschauffeur kwamen de vrouw te hulp. De buschauffeur ontfermde zich over de vrouw, terwijl omstanders de dader tot de komst van de politie vast wisten te houden. Hij werd aangehouden maar verzette zich hevig. In de politieauto kwam het tot een vechtpartij met de politiemensen. De verdachte liep daarbij licht letsel aan het gezicht op. Hij is nog te zijn onderzocht door een arts ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: automobilisten onder invloed
Op de Hereweg in Groningen heeft de politie gisteravond een 46-jarige man uit Groningen aangehouden wegens rijden onder invloed. Surveillerende politiemensen zagen de man slingerend rijden over de afrit van de Weg der Verenigde Naties in de richting van de Hereweg. Zij gaven de man een stopteken, maar dat negeerde hij aanvankelijk. Door geluidssignalen wisten de agent de aandacht van de automobilist te trekken die alvorens te stoppen nog tegen de afrastering van een tuin van een woning reed en vervolgens tegen de trottoirrand tot stilstand kwam. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse wees 1.4 promille alcohol uit. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. In de Nieuwe Ebbingestraat hield de politie gisteravond een 37-jarige vrouw uit Groningen aan. Ook zij bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken (1.4 promille). Na verhoor is de vrouw met een dagvaarding heengezonden. Ook haar rijbewijs is ingevorderd.

Bedum: ernstig gewond bij verkeersongeval
Een 69-jarige man uit Noordwolde is gistermiddag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Sint Annerweg in Bedum. De man stak met zijn snorfiets de rijbaan de St. Annerweg over en verleende daarbij geen voorrang aan een 52-jarige automobilist uit Bedum. Het gevolg was een aanrijding waarbij de snorfietser zwaar ten val kwam. Hij is met meerdere botbreuken en inwendig letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Uithuizermeeden/Middelstum: gordelcontrole
De politie heeft gistermorgen op de Hoofdstraat in Uithuizermeeden en op de Delleweg in Middelstum een controle gehouden op het dragen van autogordels. In totaal werden 332 autos gecontroleerd. In Uithuizermeeden kregen 7 mensen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel; in Middelstum 11.

Stadskanaal: dronken rijder moet rijbewijs inleveren Op de Hoofdstraat in Stadskanaal werd een 29-jarige automobilist uit die plaats dinsdagnacht gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.5 en mocht zijn rijbewijs op het bureau achterlaten. Een dagvaarding is uitgeschreven.

Leek / Holwierde: snelheidscontroles
Op de Hogelandsterweg in Holwierde waar een maximumsnelheid van 50 km per uur geldt zijn dinsdagochtend 346 voertuigen aan een snelheidscontrole onderworpen. 25 bestuurders reden te snel en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km per uur. In Leek werd dinsdagmiddag op de Midwolderweg gecontroleerd. Van de 1964 passerende voertuigen overschreden 11 bestuurders de limiet van 80 km per uur. De snelste overtreder reed 94 km per uur.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie