Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale Straatspeeldag 3VO in gemeente Driebergen

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Driebergen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Driebergen

Straatspeeldag
Kindvriendelijk verkeer
Op de Nationale Straatspeeldag van 3VO gaan meer dan 2.000 straten een ochtend of middag dicht voor het verkeer. Voor veel kinderen is dat een unieke ervaring: voor één keer krijgen ze alle ruimte om midden op straat te spelen. Maar behalve een grandioos feest is de Straatspeeldag vooral ook een actiedag voor veilig, kindvriendelijk verkeer. Op de Straatspeeldag nodigen deelnemende groepen een vertegenwoordiger van de gemeente uit om zich persoonlijk van de problemen op de hoogte te stellen. Uiteindelijk doel is dat de buurt zo veilig wordt dat kinderen er elke dag veilig buiten kunnen spelen. Uit onderzoek blijkt dat de Straatspeeldag helpt om overleg tussen bewoners en gemeente op gang te brengen.

Meedoen

Ouders, scholen en buurtgroepen die vinden dat het verkeer in hun buurt kindvriendelijker moet worden en daar op een leuke manier mee aan de slag willen, kunnen meedoen aan de Nationale Straatspeeldag van 3VO. Deelnemers ontvangen een uitgebreid Straatspeeldagpakket met een duidelijke handleiding en suggesties voor straatspelletjes en andere activiteiten. Speciaal voor groepen die voor het eerst aan de Straatspeeldag deelnemen, organiseert 3VO in april informatiebijeenkomsten. Deelnemers kunnen zich aanmelden of informatie aanvragen door even te bellen naar het secretariaat van de Nationale Straatspeeldag: 020 682 63 22. Faxen kan ook: 020 682 06 19. Informatie is ook te vinden op internet: www.3vo.nl en www.straatspeeldag.nl. meer informatie:
15-02-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie