Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Introductie Microsoft Windows XP - de nieuwe Windows

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bill Gates introduceert Microsoft Windows XP - de nieuwe Windows

Nieuw uiterlijk en bijzondere gebruikservaringen debuteren op exclusief evenement

Schiphol-Rijk, 14 februari 2001 - Het Microsoft Windows XP besturingssysteem heeft zijn openbare debuut gemaakt tijdens het Experience Music Project in Seattle. Bill Gates, chairman en chief software architect van Microsoft, en Jim Allchin, group vice president van Windows en de platforms product group, introduceerden Windows XP (voorheen bekend onder de codenaam 'Whistler'), het nieuwe Windows dekstop besturingssysteem voor thuis en op het werk. Op het evenement was een voorproefje te zien van het gloednieuwe visuele ontwerp van deze nieuwe Windows en er werden demonstraties gegeven van enkele bijzondere nieuwe gebruikservaringen die Windows XP mogelijk maakt. Ook waren videobeelden te zien van topmanagers uit de ICT-branche die hun steun voor het product uitspraken.

"Mensen willen steeds meer met hun PC doen," zegt Bill Gates. "Windows XP maakt dat mogelijk door de kracht en het aanpassingsvermogen van de PC naar nieuw niveau te tillen. Het maakt onze visie werkelijkheid. Wij gaan hiermee thuisgebruikers de meest geavanceerde Windows tot nu toe bieden, waarbij we het werkelijke en verbazingwekkende potentieel van ieders PC ontsluiten."

Windows XP, gebouwd op de verbeterde Windows 2000 engine (kernel), manifesteert zich door een fris, nieuw uiterlijk en verbreedt de ervaring van gebruikers met computers door PC's, andere apparatuur en diensten samen te brengen op een manier die niet eerder mogelijk was. Windows XP vertegenwoordigt daardoor ook een belangrijke stap in de realisatie van Microsoft's .NET-visie. Op Windows XP gebaseerde PC's komen centraal te staan in de .NET gebruikservaring en zullen mensen de mogelijkheid geven om door te groeien van de toepassing van afzonderlijke applicaties, diensten en apparatuur naar een geheel nieuw gebruik en beleving van op computerkracht gebaseerde apparatuur die de relaties tussen mensen, software en Internet opnieuw definiëren.

Windows XP introduceert een fris, nieuw uiterlijk
Kenmerkend van Windows XP zal ook een opvallend nieuw uiterlijk zijn dat én het gebruik bijzonder vergemakkelijkt én zeer krachtige faciliteiten biedt aan alle typen PC-gebruikers. Het nieuwe visuele ontwerp maakt taakgeoriënteerd werken mogelijk en voorziet het vertrouwde bureaublad van een fris uiterlijk. Dit systeem wordt daardoor de belangrijkste update van de Windows-interface sinds de introductie van Windows 95. Het ontwerp zal het bureaublad een eenvoudig kleurig en helder uiterlijk geven en tegelijkertijd de PC gemakkelijker en intuïtiever bruikbaar maken. Deze verbeteringen zijn het resultaat van aanzienlijke klantenfeedback, research en ontwikkeling, met als inzet de beleving van het computergebruik te verrijken. Geïnteresseerden in een eerste blik op deze nieuwe elementen kunnen terecht op: www.microsoft.com/benelux/press/windowsxp.asp.

Windows XP zorgt voor hoogwaardige gebruikservaringen Windows XP zal niet alleen de directe ervaring met PC's verbeteren, maar breidt het vermogen van de PC ook zodanig uit naar andere apparatuur, digitale media en webdiensten dat alle gebruikers een nieuwe veel hoogwaardigere gebruikservaring zullen ondervinden. Tijdens de 'preview'demonstreerde Microsoft hiervan voorbeelden, zoals de mogelijkheid voor iedere bezitter van een digitale camera of scanner om foto's over te zetten naar de PC en deze te bekijken, te printen en deze toegankelijk te maken voor iedereen waar ook ter wereld. Windows XP verbetert ook de digitale muziekervaring door het gebruikers gemakkelijk te maken om snel een digitale muziekcollectie op te bouwen en hun muziek mee te nemen op populaire draagbare muziekapparatuur. Daarnaast maakt Windows XP het gemakkelijk en leuk om films op het web te zoeken en te bekijken, eigen thuisvideo's te monteren en te delen met anderen en om DVD's af te spelen. Echter, Windows XP verschaft ook op gemakkelijke manier hulp bij het beantwoorden van een vraag of het oplossen van een probleem doordat gebruikers direct verbinding kunnen zoeken met een vriend of expert die kan helpen. De PC op basis van Windows XP zal de plaats worden waar al deze digitale apparatuur, media en diensten samenkomen.

Industrie staat achter Windows XP
Zelfs voor de officiële lancering van Windows XP, die gepland staat voor de tweede helft van dit jaar, staan topmensen uit de industrie massaal achter het nieuwe besturingssysteem. Producenten van personal computers kijken uit naar het moment dat ze hun klanten interessante nieuwe producten kunnen gaan aanbieden die hun nieuwe hardware-innovaties combineren met de nieuwe Windows. "De combinatie van Windows XP en Compaq PC's zal onze klanten een veel hoogwaardiger gebruikservaring geven, of zij nu thuis zijn, op hun werk of onderweg," zegt Michael D. Capellas, chairman en chief executive officer van Compaq. "Wij delen met Microsoft de visie dat gebruikers van onze producten veel gemakkelijker toegang moeten krijgen tot de informatie, content en entertainment die zij willen - ongeacht wanneer, waar en hoe zij dat willen. Windows XP is een innovatief product dat helpt deze visie werkelijkheid te worden. We hebben met Microsoft nauw samengewerkt om Windows XP tot leven te brengen en we zullen er alles aan doen om het - zodra het op de markt komt - beschikbaar te maken op onze thuiscomputers en zakelijke PC's."

Daarnaast voorziet het verkoopkanaal een sterke vraag naar een breed scala aan producten die met Windows XP zullen werken, waaronder nieuwe PC's, software, hardware en een variëteit aan andere apparatuur. Vele wederverkopers (retailers) werken aan plannen om met producten te komen die een probleemloze overgang verzekeren naar Windows XP zodra het op de markt is.

De beschikbaarheid van Windows XP
Microsoft gaat Windows XP in twee versies op de markt brengen: Windows XP professional voor zakelijke gebruikers en Windows XP Home Edition voor thuisgebruikers. De tweede bètaversie van Windows XP zal naar verwachting volgende maand beschikbaar komen voor een selecte groep Microsoft-klanten, partners en bètatesters. De definitieve versie van Windows XP zal naar verwachting algemeen beschikbaar komen in de tweede helft van 2001.

Noot voor de pers
Meer informatie over Windows XP, waaronder beeldmateriaal van het nieuwe uiterlijk, is te vinden op: www.microsoft.com/benelux/press/windowsxp.asp.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia vanden Berg, Manager Marketing Services Group, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...