Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van woensdagmorgen
09:45 woensdag 14 februari 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033


* Bromfietser onderuit

COEVORDEN Gistermiddag is een 62-jarige inwoner van Dalen met zijn bromfiets op het Ballast onderuit gegaan. In een bocht naar links schoot hij rechtdoor, stuiterde tegen een betonblok en kwam ten val. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg, alwaar van hem ook een bloedproef is genomen. Bij onderzoek op de plaats van het ongeval, was gebleken dat hij nogal stonk naar alcohol.


* Auto tegen boom

NIEUWEROORD Gister laat in de middag, reed een 19-jarige inwoner van Nieuweroord met zijn auto over de Hoogeveensche Vaart. Bij het inhalen van een voor hem rijdende auto, week hij wat teveel uit, kwam in de berm, schampte daar een boom en kwam vervolgens tegen een andere boom tot stilstand. De man is voor onderzoek overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen. Na behandeling, mocht hij in de loop van de avond weer naar huis. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.


* Geen voorrang

HAVELTE Gisteravond wilde een 54-jarige inwoner van Nijeveen met zijn auto vanaf de Lokweg de Rijksweg oprijden. Hij zag hierbij een 29-jarige inwoner van Frederiksoord over het hoofd. Gevolg was dat de motorrijder vol tegen de auto botste en daardoor gelanceerd werd. Hij werd met nog onbekend letstel, over gebracht naar het ziekenhuis in Meppel.


* Onder invloed

ZUIDLAREN Bij de alcoholcontrole in Zuidlaren gistermiddag, werd op de Verlengde Stationsweg een 46-jarige bestuurder uit Groningen gecontroleerd. Hij had teveel gedronken en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 260 µg/l (ongeveer 0.6 promille). De man kreeg een boete uitgereikt van f 400,00.

Tijdens de alcoholcontrole in en rond Zuidlaren gisteren, zijn een kleine 800 bestuurders gecontroleerd. Eén bestuurder had teveel gedronken en van een andere bestuurder bleek het rijbewijs ongeldig te zijn. Verder werd nog een persoon aangetroffen, die nog enkele geldboetes open had staan.


* Inbraak in woning

ERICA Gisteravond is er bij een woning aan de Heemskerkstraat iemand binnen geslopen. Hij heeft daar een jas meegenomen met daarin een portemonnee met wat bankpasjes. Ook een agenda en een autotelefoon behoorden tot de buit. De jas, en na later bleek ook nog een tas, werden in de omgeving in bosjes terug gevonden.


* Inbraak in bedrijven

ASSEN Gisteravond is er ingebroken bij een bedrijf aan de Wenkebachstraat. De daders kwamen binnen door het forceren van een raam aan de zijkant bij het magazijn. Vermist worden diverse stukken nieuw gereedschap, die aan een bord in het magazijn hingen. Vandaag zal nagekeken moeten worden wat er precies weg is en wat de schade bedraagt.

VEENHUIZEN Bij een bedrijf aan de Limietweg is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in de werkplaats. Een deur aan de zijkant van het pand werd op grove wijze geforceerd. In het pand werden diverse vertrekken doorzocht, waarbij diverse deuren werden open gebroken. Op voorhand worden een aantal haakse slijptollen en boormachines vermist.


* Openbare schennis

HOOGEVEEN Werden gistermiddag personeelleden van een zaak aan de Van Echtenstraat geconfronteerd met een schennispleger, een zogenaamde potloodventer. Even later kon de man, aan de hand van het signalement, worden aangehouden. Het betreft een 30-jarige man uit Pieterburen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie