Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkconferentie Bibliotheekwerk in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

14-02-2001

Werkconferentie Bibliotheekwerk in het landelijk gebied

Eén van de speerpunten van het provinciaal bibliotheekbeleid is het behoud en versterken van bibliotheekvoorzieningen in het landelijk gebied. In samenwerking met ProBiblio organiseert de provincie Zuid-Holland op donderdagmiddag 15 februari een werkconferentie over bibliotheekwerk in het landelijk gebied. De conferentie vindt plaats in het Koninklijk Instituut van Ingenieurs, Prinsessegracht 23 in Den-Haag en begint om 13.00 uur.

Op de werkconferentie vindt een presentatie plaats van het pilotproject bibliotheekwerk in het landelijk gebied dat in drie gemeenten (Liesveld, Zederik en Zevenhuizen-Moerkapelle) is uitgevoerd. In opdracht van de provincie heeft een projectgroep onderzoek gedaan naar de wijze waarop het bibliotheekwerk in het landelijk gebied van een nieuwe impuls kan worden voorzien en de leefbaarheid in het landelijk gebied kan worden vergroot. Meest in het oog springend zijn:
1. het bibliotheekwerk met andere voorzieningen te combineren in gemeenten zoals; sociaal cultureel en educatieve voorzieningen alsook digitale werkplekken en fotokopieervoorzieningen. 2. de financiële impuls; omdat het in de toekomst lastig is om vrijwilligers te vinden hebben bibliotheken voor personeel meer gelden nodig.
3. organiseren van eenheid in bibliotheekbesturen; meer uniformiteit in de diverse woonkernen is wenselijk.

Doel van de werkconferentie is om met de gemeenten en bibliotheken in Zuid-Holland van gedachten te wisselen over nieuwe benaderingen van het bibliotheekwerk en hoe bibliotheekvoorzieningen in het landelijk gebied versterkt kunnen worden. De provincie wil met deze werkconferentie een start maken met de verbreding van het project naar meerdere gemeenten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie