Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verzoek voor komst prositutiebedrijf in Emmen afgewezen

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht:afwijzing prostitutiebedrijf, 14 februari 2001

Pleasure for you in strijd met bestemmingsplan
Gemeente wijst verzoek prostitutiebedrijf af

De gemeente Emmen stemt niet in met de vestiging van het prostitutiebedrijf 'Pleasure for you' aan de Handelsweg in Barger-Oosterveld. De eigenaar van het bedrijf wordt een dwangsom opgelegd van 2.500,- voor iedere week dat het strijdige gebruik wordt voortgezet met een maximum van 100.000,-. De gemeente heeft een termijn van een week gesteld om het bedrijf te beëindigen. De vestiging van het bedrijf op die plaats is in strijd met het bestemmingsplan.

Per 1 oktober 2000 is het houden van een bordeel uit het wetboek van strafrecht geschrapt. Om te voorkomen dat overal bordelen kunnen worden gevestigd heeft de gemeente Emmen een paraplu bestemmingsplan opgesteld. Dit paraplu bestemmingsplan regelt o.a., dat onder de bestemming "bedrijven" op bedrijventerreinen geen prostitutiebedrijven worden verstaan. Op Barger-Oosterveld Bedrijventerrein I kan dus geen prostitutiebedrijf gevestigd worden. Het wel toestaan van een prostitutiebedrijf kan precedenten scheppen. Als er niet wordt opgetreden wordt het moeilijker andere vestigingen in strijd met het bestemmingsplan te handhaven.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie