Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SER-advies over basisverzekering voor ziektekosten

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NVA ActueelSER-advies over basisverzekering voor ziektekosten Op verzoek van minister Borst van Volksgezondheid denkt de SER na over een verplichte basispolis. De bewindsvrouw wil nog deze kabinetsperiode een ontwerp presenteren. Werkgevers hebben direct voordeel bij een zo efficiënt mogelijke gezondheidszorg, ze dragen er jaarlijks 25 miljard gulden aan bij. Een basisstelsel, mits er voldoende marktwerking en individuele keuzevrijheden in zijn verwerkt, kan een oplossing bieden. De vakbeweging streeft naar een brede voorziening, voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.

Recent lekte in de media het conceptadvies uit van de SER over de toekomst van het ziektekostenstelsel in Nederland. Kern van de plannen is de invoering van een verplichte basisverzekering, waarvoor alle verzekerden een gelijke nominale premie gaan betalen. Het ziekenfonds, de particuliere en de ambtenarenverzekering worden vervangen. Consumenten kunnen daarbij kiezen uit een minimumpolis (casco) of een breed verzekeringspakket (all-risk). In de plannen bepaalt de overheid de hoofdlijnen van de pakketten en de hoogte van de premie. Datum: 14 februari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie