Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontmoetingscentrum voor vrouwelijke ondernemers uit Den Haag

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Eerste ontmoetingscentrum voor vrouwelijke ondernemers

In Den Haag komt het eerste Resource Center voor vrouwelijke ondernemers. Een Resource Center is een ontmoetingsplaats voor vrouwelijke ondernemers. Een plek, waar ideeen kunnen worden uitgewisseld op het terrein van groei van een bedrijf, werkgelegenheid en training. Een Resource Center biedt mogelijkheden voor werkplekken, netwerken, kennisoverdracht en ondersteuning. Het gaat hierbij om zaken als flexibele werkplekken en vergaderruimten, advies en ondersteuning bij onder meer project- en productontwikkeling en begeleiding bij het vinden van financieringsmogelijkheden. Het opzetten van het Resource Center wordt gefinancierd uit de f.200.000 gulden, die de gemeenteraad voor de stimulering van het vrouwelijk ondernemerschap heeft uitgetrokken.

Het concept Resource Center komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. In Zweden bestaan er reeds 120 verspreid over het hele land. Zweden heeft Nederland medewerking toegezegd bij het opzetten van Resource Centers in ons land.

Het idee voor het opzetten van een Resource Center in Den Haag vloeit voort uit een onderzoek dat Nelom Consultancy uit Amsterdam in opdracht van de Haagse startersbegeleidingsmaatschappij Stabij heeft verricht naar de ontwikkeling van het vrouwelijk ondernemerschap in de Haagse regio. Daaruit bleek, dat er een gebrek is aan netwerken voor vrouwelijke ondernemers in Zuid-Holland, waar zij elkaar kunnen ondersteunen bij de uitoefening van hun bedrijf en informatie kunnen uitwisselen.

Bij het onderzoek kwam ook boven tafel, dat vrouwelijke ondernemers geconfronteerd worden met problemen bij de financiering van hun onderneming. Dit onder meer door de sceptische houding van banken ten opzichte van startende vrouwelijke ondernemers en het gebrek aan ondersteuning bij de boekhouding en belastingzaken.

Waar het Resource Center in Den Haag wordt gevestigd is nog niet bekend.

last update: 14 februari 2001 ;pag.: 5912; auteur: 112 14 februari 2001 - pag. 5912 - 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie