Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkstraffen voor belagers AZC Roden

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Werkstraffen voor belagers AZC Roden

Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 14-02-2001

De rechtbank te Assen heeft vijf jongeren veroordeeld die in augustus vorig jaar betrokken waren bij het gooien van molotovcocktails naar het AZC in Roden. Een zesde verdachte is vrijgesproken. De leeftijd van de verdachten varieert van 17 tot 19 jaar.

Volgens de rechtbank hebben vier verdachten zich schuldig gemaakt aan een gezamenlijke poging tot brandstichting. Van de vijfde verdachte acht de rechtbank medeplichtigheid bewezen. De twee hoofdverdachten zijn tevens schuldig bevonden aan het aanzetten tot rassenhaat. Zij zijn veroordeeld tot werkstraffen van 240 uur. De overige drie zijn veroordeeld tot werkstraffen die variëren van 140 uur tot 180 uur. Daarnaast hebben allen een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gekregen.

Er zijn drie molotovcocktails geworpen op het terrein, waarvan twee in de richting van een stacaravan. Er is niemand gewond geraakt en er is geen schade aangericht. De aanslag heeft destijds tot grote beroering geleid in de samenleving. Ook de media hebben er veel aandacht aan besteed. De rechtbank spreekt van een zeer ernstig feit met racistische trekken. Maar volgens de rechtbank is bij de daders geen sprake van een diepgewortelde haat tegen buitenlanders.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AB0004
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie