Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Centrum Ketenanalyse en Milieu voor milieuanalyses opgericht

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
TNO

Perskamer

Centrum voor Ketenanalyse en Milieu voor integrale milieuanalyses opgericht

English

spacing.gif (43 bytes)

15 februari 2001

Op 15 februari is het Centrum voor Ketenanalyse en Milieu (CKM) door het College van Bestuur van de Universiteit Leiden en de Raad van Bestuur van TNO opgericht. In dit samenwerkingsverband werken samen: TNO Industrie, TNO Milieu, Energie en Procesinnovatie, TNO Strategie, Technologie en Beleid en het Centrum voor Milieukunde (CML), een universitair instituut van de Universiteit Leiden. In de beginfase zullen TNO en Universiteit Leiden een bedrag van ruim 1 miljoen gulden in de opbouw van het CKM investeren.

Van wieg tot graf
Het onderwerp waarop samengewerkt wordt is dat van Ketenanalyse en Milieu. Deze ketenanalyse `van wieg tot graf' betreft een product of een complex van processen. Het onderwerp van analyse kan uiteenlopen van koffiekopjes via digitaal vergaderen tot zeeschepen, maar betreft ook grotere complexen van samenhangende processen, zoals voor energieopwekking en afvalverwerking. De analyse omvat sociale, economische en milieuaspecten in hun onderlinge samenhang. De samenwerking is gericht op toepassing van de resultaten in product- en systeemontwikkeling en in beleid van overheid en bedrijven. De samenwerking leidt tot zowel versterking als standaardisatie. Enerzijds door de combinatie van methodische kennis en domeinkennis en anderzijds door de toe te passen methoden en technieken op elkaar af te stemmen.

Toegepaste studies en verdere wetenschappelijke ontwikkeling Er is veel behoefte aan toegepaste studies op het gebied van de technologieontwikkeling en de beleidsontwikkeling waarbij milieuaspecten een centrale rol spelen. Door de combinatie van krachten kan beter op deze ook internationale markt geopereerd worden. De verdere wetenschappelijke ontwikkeling zal deels in opdrachtonderzoek voor derden plaats kunnen vinden, deels in de vorm van NWO projecten en deels binnen het universitaire onderwijs en onderzoek. Via het samenwerkingsverband kunnen studenten bij TNO stage lopen.

Alle betrokken instituten behouden hun zelfstandigheid; het CKM heeft geen rechtspersoonlijkheid. Projecten zullen steeds onder primaire verantwoordelijkheid van het meest gerede instituut worden uitgevoerd, met onderaanneming door andere betrokken instituten. Meer informatie:
TNO

Contactpersoon:
Persvoorlichting

Maarten Lörtzer
Telefoon 015 269 49 75

June Vasconcellos

Telefoon 015 269 49 05

Fax 015 262 73 35
E-mail (pressinfo@tno.nl)

Postbus 6050
2600 JA, Delftreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie